Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout , 03-05-2010

Politie arresteert twee knapen vanwege een bij woninginbraak gestolen auto

OOSTERHOUT: Een postactie van de politie van het team Oosterhout op een bij een woninginbraak gestolen bestelauto heeft zondagmiddag rond 15.30 uur twee arrestaties opgeleverd. De politie zag twee Oosterhoutse jongens van beiden 17 jaar oud in de Mgr. Frenckenstraat in een bestelauto stappen die was gestolen bij een woninginbraak op het Marie Curiehof. Ze renden weg maar konden worden achterhaald. Beide
verdachten zijn op de verdenking van heling in verzekering gesteld. De politie onderzoekt of het duo bij meer recente woninginbraken in Oosterhout betrokken is geweest.

Zondagmiddag werd omstreeks 12.00 uur bij de politie een woninginbraak gemeld aan het Marie Curiehof. Daar had de zoon des huizes ontdekt dat inbrekers hadden toegeslagen. De inbrekers hadden een raam aan de voorzijde geforceerd. Uit de woning waren onder meer horloges gestolen. Ook hadden de inbrekers kennelijk de sleutels van de bedrijfsauto van de bewoner gevonden. Deze auto die nabij de woning stond werd gestolen. De politie trof enkele uren later de bij deze woninginbraak gestolen bestelauto onbeheerd aan op de Mgr. Frenckenstraat. Er werd besloten de auto af te posten. Toen daar twee jongens instapten werd besloten in te grijpen. De twee verdachten sloegen op de vlucht maar konden op de Goselingstraat worden aangehouden. Het onderzoek wordt voortgezet.

Inwoner Hooge Zwaluwe (38) rijbewijs kwijt, na rijden onder invloed

TERHEIJDEN: Een 38-jarige man uit Hooge Zwaluwe is vannacht, de nacht van zondag op maandag, op de Raadhuisstraat betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 615 ugl. Vanwege dit hoge percentage werd zijn rijbewijs ingenomen. De verdachte verklaarde dat hij vanaf zondagmiddag 17.00 uur, in totaal circa 10 a 12 glazen bier had gedronken.

WAALWIJK: Ook een 36-jarige man uit Vlijmen stapte met teveel drank op achter het stuur. Hij reed zondag rond 17.30 uur over de rijksweg A-59 met zijn auto. Op de afrit Waalwijk voegde hij te laat uit en raakte in een slip. Vervolgens belandde hij met zijn voertuig in de rechterberm en gleed door tot hij in de sloot terechtkwam. Hij blies 395 ugl.

Politie vindt harddrugs in auto

OOSTERHOUT: Agenten hebben zondagmorgen omstreeks 07.35 uur op de Bovensteweg tijdens een controle in een auto harddrugs aangetroffen. De twee inzittenden, een 22-jarige vrouw uit Dwingeloo en een 28-jarige man uit Hoogeveen werden daarop aangehouden.

De agenten zagen dat er een gripzakje lag bij de bestuurderskant. Daarin zat een halve gram amfetamine. Op grond hiervan werd een verder onderzoek ingesteld. Daarbij werden in de auto nog twee wikkels en een zakje met in totaal circa vier gram amfetamine aangetroffen. De drugs zaten onder meer verstopt in een CD hoesje. Het stel verklaarde naar een hardcore feestje te zijn geweest in Antwerpen.

Hennepkwekerij zonder planten in Dongen

DONGEN: Een onderzoek van de wijkagent en zijn collega op een adres aan de Glorieuxstraat heeft vanmorgen een hennepkwekerij opgeleverd. Op de zolder van een stond alles klaar voor een professionele
hennepkwekerij. Er waren echter geen planten. Volgens de 29-jarige bewoner waren de stekken nog in aankomst. De politie vermoedt echter dat er al een keer geoogst is. De stroom werd buiten de meter om afgetapt. De wijkagent was naar het adres toegegaan na een tip via Meld Misdaad Anoniem ( 0800-7000) .

Politie onderzoekt inbraken in horecazaak en kantine tennisvereniging

DORST: Vannacht is omstreeks 03.30 uur ingebroken in een horecazaak aan de Dorpsstraat. Inbrekers hebben aan de achterzijde een deur open gebroken. Vervolgens zijn in de zaak de gokkasten open gebroken. De uitbaters wonen boven de zaak. Zij werden wakker omdat het alarm af ging en belden direct de politie. De politie heeft een onderzoek in de omgeving ingesteld. Met een politiehond is nog een spoor uitgelopen. Mogelijk hadden de dieven hun auto weggezet op de Pastoor den Rondestraat. De politie stelt nog een buurtonderzoek in.

DE MOER: Vannacht is omstreeks 00.40 uur ingebroken in de kantine van het tennispark aan de Middelstraat. De exploitanten werden gewaarschuwd middels het alarmsysteem dat er een inbraak gaande was. Zij waren snel ter plaatse en zagen de dief nog op een scooter wegrijden. Het zou gaan om een persoon met een normaal postuur. Hij droeg een lichtkleurige helm en had een gekleurde rugzak bij zich. Bij de kantine bleek een raam geforceerd te zijn. De inbreker heeft onder meer een laptop gestolen.

Twee woninginbraken in Lage Zwaluwe

LAGE ZWALUWE: Zondagavond werd een woninginbraak ontdekt in een woning aan Kerkstraat. De bewoner deed aangifte. De achterdeur stond bij thuiskomst open. Er is onder meer een boormachine gestolen. Ook mist de bewoner twee koikarpers in zijn vijver.

Zondagmorgen werd een inbraak in een woning aan de Oudlandstraat ontdekt. De bewoners lagen boven te slapen. Aan de zijkant van de woning werd een klepraam doorboord. Er is onder meer een laptop gestolen. Ook vonden de inbrekers de autosleutels. De auto, een zwarte VW Passat, met het kenteken 98-TF-LF werd vanaf de oprit gestolen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 03-05-2010 14:06 | © Regio Midden en West Brabant |