Gemeente Almere

Festiviteiten Koninginnedag rustig verlopen

03-05-2010

Schminken op Koninginnedag Koninginnenacht- en dag 2010 in Almere zijn rustig en sfeervol verlopen. Ondanks het wat tegenvallende weer waren er ook dit jaar veel bezoekers op de been tijdens de diverse festiviteiten in de stad.

Al op donderdagavond rolden veel Almeerders hun kleedjes met oude spullen uit op de jaarlijkse vrijmarkt. Alles werd - letterlijk - uit de kast gehaald voor de verkoop.

Meezingfestijn `Almere Zingt'

Hoogtepunt van de Koninginnenacht was het meezingfestijn Almere Zingt op het Stadhuisplein. Burgemeester Annemarie Jorritsma opende de tweede editie van dit vrolijke openluchtevenement met het Wilhelmus en het Almere Lied.

Na een muzikale warming-up van de Vlaamse band Wim Leys & @dfundum kwam er een koor van tegen de honderd `voorzangers' op het podium. Dit koor zette de toon en zorgde voor de juiste sfeer. Samen met een paar duizend Almeerders zongen ze luidkeels mee met bekende hits als 'You'll never walk alone', `Een beetje verliefd', `Hey baby' en `Satisfaction'.

Oranjefeest later op gang

Op Koninginnedag zelf kwam de bezoekersstroom wat later op gang vanwege de regen in de ochtenduren. Na het middaguur barstte het oranjefeest dan echt los en werden er weer volop spullen verkocht in het Stadscentrum en in het centrum van Almere Buiten en Almere Haven. Ook op de pleinen in het Stadscentrum was het gezellig druk bij de verschillende muziekpodia en feestelijke activiteiten als de flashmob van coverband D-Sharp, de DJ-marathon en de dansshows op de Esplanade.

Schoonmaak

Op vrijdag 30 april om 18.00 uur begon de gemeentelijke reinigingsdienst met het opruimen van het afval op de pleinen en in het vrijmarktgebied. In totaal werd zo'n 38 ton vuil weggehaald. Dit is vergelijkbaar met voorgaande jaren.