Politie Hollands Midden

Gouda - Politie houdt 6 verdachten aan na mishandeling in trein

Gouda, 03-05-2010 o De politie heeft op zaterdag 1 mei omstreeks 01.10 uur zes verdachten van mishandeling aangehouden. Het gaat om vijf jongens/mannen uit Rotterdam van 14, 17, 18, 19 en 21 jaar en een 16-jarig meisje uit Rotterdam.

Zij worden er van verdacht twee personen te hebben mishandeld in de trein die op dat moment ter hoogte van Gouda reed. Een man van 20 jaar uit Rotterdam en een man van 19 jaar uit Spijkenisse zijn ter gevolg van deze mishandeling naar het ziekenhuis gebracht. Zij hebben aangifte gedaan.

De politie kreeg om 00.10 uur de melding dat er gevochten werd in de trein. Een passagier had aan de noodrem getrokken waarna deze was komen stil te staan bij station Goverwelle. De politie ging direct ter plaatse en kreeg daar te horen dat de daders gevlucht waren. Op het moment dat de trein stil was komen te staan, waren zij de trein uitgerend.

De politie zocht in de omgeving en zag op de Voorwillenseweg zes personen lopen die aan het signalement voldeden. Zij kwamen uit de richting van het station. Vier werden er uiteindelijk ter plaatse aangehouden en twee gingen er vandoor. Eén werd later op de Voorwillenseweg aangehouden en de ander op de Nansenstraat.

De zes jongeren zorgden eerder die nacht voor overlast in de trein. Zij deden het licht aan en uit en maakten veel lawaai. Twee personen uit de groep gingen met elkaar stoeien en botsten tegen de 20-jarige man uit Rotterdam aan. Hij duwde hen weg en vroeg of het iets rustiger kon en werd toen mishandeld. De Rotterdammer werd met een fles op zijn hoofd geslagen en de 19-jarige man uit Spijkenisse werd meerdere keren in zijn gezicht geslagen. Het groepje vrienden van de 20-jarige Rotterdammer en de 19-jarige man uit Spijkenisse wist hen in een andere wagon te krijgen en hield de tussendeur dicht voor de groep. Een andere passagier trok aan de noodrem.

De zes personen zijn allemaal in verzekering gesteld.