Deelgemeente Charlois Rotterdam

Nieuw dagelijks bestuur voor deelgemeente Charlois

De deelraad Charlois benoemde donderdagavond 29 april een nieuw dagelijks bestuur. Ed Goverde (PvdA) neemt na vier jaar portefeuillehouderschap nu de voorzittershamer ter hand. De nieuwe bestuurders zijn Michel de Baan (PvdA), Alaattin Erdal (CDA) en Theo Coskun (SP).

Het nieuwe dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois: (v.l.n.r.) Alaattin Erdal, Michel de Baan, voorzitter Ed Goverde en Theo Coskun (foto: John Corvers) De fractie CU/SGP zag af van deelname aan het dagelijks bestuur, maar tekende wel het coalitieakkoord, getiteld Samen één Charlois.

Coalitieakkoord

Samen één Charlois is het motto van het coalitieakkoord waar de partijen de schouders onder zetten de komende bestuursperiode. Er samen iets van maken betekent gelijke kansen creëren: alle jongeren naar school, iedereen een stageplek of de zekerheid van een baan of een andere daginvulling. En vervolgens allemaal dezelfde carrièrekansen. Het gaat om emancipatie en participatie van elke Charloiser; door opleiding, werk, deelname aan de samenleving én door achterstandsbestrijding. Alle ambities van de nieuwe coalitie komen samen in vijf Vs: Veiligheid, Verbinden, Verzilveren, Vitaliteit en Vernieuwen

Nieuwe accenten

Tijdens de raadsvergadering van 29 april jongstleden gaf Ed Goverde een toelichting op het coalitieakkoord. We zetten het beleid van de afgelopen vier jaar voort, met natuurlijk een aantal nieuwe accenten. We gaan door met de inhaalslag van het opheffen van achterstanden en achterstelling in Charlois, we verbinden de mensen, en we verzilveren talenten en capaciteiten van jongeren en ervaring van ouderen. We werken aan de vitaliteit van de deelgemeente en ook de fysieke verbetering van de wijken gaat door. We hopen op een constructieve samenwerking met alle fracties en als vier coalitiepartijen hebben wij alle vertrouwen in elkaar dat we samen Charlois kunnen besturen.

Portefeuilles

Van de vier dagelijks bestuurders gaan er twee fulltime aan de slag: voorzitter Ed Goverde en Michel de Baan. De overige twee bestuurders Alaattin Erdal en Theo Coskun- werken parttime.

Nieuw is dat elke bestuurder een aantal wijken onder zijn hoede heeft. Zo wordt het gebiedsgericht werken ook op bestuurlijk niveau gestalte gegeven.

De portefeuilleverdeling is als volgt:

* Ed Goverde (PvdA) voorzitter
Portefeuille: algemene bestuurszaken, openbare orde en veiligheid en beheer buitenruimte.

* Michel de Baan (PvdA), plaatsvervangend voorzitter portefeuille: Welzijn, Huisvesting en Sociale zaken.
* Alaattin Erdal (CDA)
portefeuille: Ruimtelijke Ontwikkeling en Economische zaken
* Theo Coskun (SP)
portefeuille: Financiën, Bewonersparticipatie en Kunst & Cultuur

Op de foto:

Het nieuwe dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois: (v.l.n.r.) Alaattin Erdal, Michel de Baan, voorzitter Ed Goverde en Theo Coskun (foto: John Corvers)