Gemeente Voorschoten

Oud gemeentearchief verhuisd

archiefstukken De gemeente Voorschoten heeft haar archief over de periode 1400-1925 en het dossier Zuivering gemeentepersoneel; het toezicht op gemeentebesturen 1943 in bewaring gegeven bij het Regionaal Archief Leiden. Het Regionaal Archief Leiden (RAL) heeft al een aantal archieven van gemeenten uit de regio in bewaring. Voor onderzoekers heeft het Regionaal Archief een goede studiezaal.

Bijkomend voordeel is dat archiefstukken van Voorschoten die in het Nationaal Archief bewaard werden, ook zijn overgedragen aan het RAL.

Burgemeester Jeroen Staatsen heeft het Voorschotense archief op donderdag 21 januari symbolisch overgedragen aan wethouder Jan Jaap de Haan van de gemeente Leiden, portefeuillehouder van het Regionaal Archief Leiden. Vorige week is het archief daardwerkelijk verhuisd.

In het Regionaal Archief Leiden wordt gekeken of het archief compleet is. Hierna gaat het naar Ede voor bewerking. De archiefstukken worden blootgesteld aan gamma stralen om te kijken of er schimmels in zitten.

Meer informatie over gearchiveerde stukken kunt u krijgen het het Regionaal Archief Leiden. Telefoonnummer (071) 516 53 55.
* 3 mei 2010