IOB maakt al drie jaar de sterkste spaghettibrug

03/05/2010 15:18

Ingenieursburo IOB B.V.

Hellevoetsluis, 3 mei 2010

Drie jaar achter elkaar heeft Ingenieursburo IOB de Spaghetti bruggenbouw wedstrijd gewonnen. Deze keer heeft het team van de vestiging in Dordrecht de sterkste brug gebouwd. De wedstrijd vindt jaarlijks plaats en werd op 29 april georganiseerd door de TU in Delft.

Uitgangspunten voor deze wedstrijd zijn: het construeren van een brug met behulp van ongekookte spaghetti en aan de hand van diverse constructiecriteria die door deTU jaarlijks worden vast- en bijgesteld.

IOB doet al sinds 2008 mee en is vanaf dat jaar elke keer weer winnaar! Iets waar we met recht trots op zijn.De spaghettibrug van Ingenieursburo IOB uit Dordrecht kon maar liefst 93,95 kilo dragen. De brug woog 681,5 gram. Dit betekent dat de brug 137 keer zijn eigen gewicht heeft kunnen dragen!

Ook dit jaar waren weer een aantal eisen gesteld aan de brug. Zo moest gebruik gemaakt worden van vier oplegpunten waarbinnen een vrij beperkte ruimte was om te construeren. De brug moest 100 cm lang zijn en mocht maximaal 40 cm hoog zijn. Het ophangpunt was dit jaar exact in het midden.

In Dordrecht zijn ze gedurende een maand bezig geweest met het nadenken over de beste constructie en het bouwen van deze brug. Het team, bestaande uit vijf medewerkers, heeft ervoor gekozen om eenvoudig, maar nauwkeurig te construeren. Dit houdt in dat zij zo min mogelijk knooppunten hebben gemaakt, want deze zijn vaak zwak. Daarnaast hebben zij een zo stijf mogelijke constructie ontworpen.

Dit jaar zijn zes teams de strijd aangegaan voor de sterkste spaghettibrug. Net zoals vorig jaar deden vanuit Ingenieursburo IOB twee teams mee, één van de vestiging in Dordrecht en één van de vestiging in Hellevoetsluis. De afgelopen twee jaar is de wedstrijd gewonnen door het team uit Hellevoetsluis, dit jaar lukte het team van Dordrecht echter om de eerste prijs in de wacht te slepen

Zoals hopelijk duidelijk mag worden: voor solide spaghetti constructies moet u bij IOB zijn. En we kunnen u verzekeren, dat geldt voor al onze constructies en engineerinsgwerkzaamheden!

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl