Belgische Federale Overheid


Vind snel alle info over uw Belgische sociale zekerheid in het buitenland

Datum: 22 april 2010

Als u in het buitenland gaat wonen, werken of studeren, dan heeft dit gevolgen voor uw Belgische sociale zekerheid (kinderbijslag, ziekteverzekering, pensioenen ...). Sommige rechten die u in België heeft opgebouwd, kunt u behouden in het buitenland, andere dan weer niet. Om te weten hoe het allemaal precies werkt, kunt u vanaf nu terecht op www.socialsecurity.be, de portaalsite van de sociale zekerheid.
De FOD Sociale Zekerheid, de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid (KSZ) en Smals ontwikkelden een online toepassing voor iedereen die België verlaat en naar het buitenland vertrekt. U klikt uw nationaliteit, uw bestemming en uw statuut aan en het onderwerp waarover u meer informatie wilt. U krijgt dan meteen een overzicht van de rechten die u nog zal hebben op het vlak van Belgische sociale zekerheid.

De toepassing richt zich tot werknemers, zelfstandigen, ambtenaren, grensarbeiders, gedetacheerden, gepensioneerden, studenten ... Ze is niet bestemd voor wie naar het buitenland op vakantie vertrekt of in België komt wonen, werken of studeren.
De Openbare Instellingen van Sociale Zekerheid en de Pensioendienst van de Overheidssector (PDOS) leverden de informatie voor deze unieke toepassing.

Ontdek de toepassing op de portaalsite van de sociale zekerheid