Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Subsidieaanvraag kunst- en culturele activiteiten

De deelgemeente wil kunst- en culturele activiteiten in de wijken stimuleren en ondersteunen. Wij nodigen daarom organisaties, kunstenaars en bewoners uit om vóór maandag 24 mei 2010 subsidieaanvragen voor activiteiten in de tweede helft van 2010 bij ons in te dienen.

Het beleid van de deelgemeente is er op gericht bewoners in hun eigen omgeving in aanraking te laten komen met verschillende vormen van kunst en cultuur. Naarmate aan meer van de volgende criteria voldaan wordt, heeft de aanvraag een grotere kans om gehonoreerd te worden:


1. activiteiten gericht op de cultuurhistorie van de deelgemeente;
2. aansluiten bij speerpunten uit deelgemeentelijk beleid. Kunst mag ook functioneel zijn, zoals de verhoging van de veiligheid of de sociale cohesie in de buurt;

3. de mate waarin mensen uit de deelgemeente zelf actief participeren in de activiteit;

4. de mate waarin hiermee lokale culturele of kunstzinnige activiteiten worden ondersteund en gestimuleerd;
5. de mate waarin bewoners van de deelgemeente de kunstuiting kunnen genieten in termen van aantallen deelnemers.

De deelgemeente wil hiermee een bijdrage leveren aan de creativiteit en talentontwikkeling van personen, meehelpen aan een prettige (fysieke) woonomgeving alsmede aan het ontwikkelen en versterken van sociale verbanden.

Ook voor een activiteit die pas in de eerste helft van 2011 plaatsvindt, maar waarvoor u in de tweede helft van 2010 al voorbereidingen moet treffen, kunt u in deze ronde een subsidieaanvraag indienen. De subsidieaanvraag kan alleen worden ingediend via het online aanvraagformulier, van subsidie voor kunst- en culturele activiteiten. Daarin leest u ook meer over de voorwaarden waaraan uw subsidieaanvraag dient te voldoen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw L. Dettingmeijer, beleidsmedewerker Expertise, tel. 010-2060838 of l.dettingmeijer@kc.rotterdam.nl