Politie Hollands Midden

Leiden - Gastvrijheid in april

Leiden, 03-05-2010 o In de rubriek Hoe gastvrij ben jij? geven wij iedere maand een overzicht van de inbraken in studentenwoningen in Leiden. Dit keer de maand april. In de maand april werd er één poging tot inbraak gedaan in een studentenwoning.

Aan de Hugo de Grootstraat probeerde een inbreker op 10 april rond 01.30 uur in te breken. Een 21-jarige Amerikaanse studente lag in haar bed, toen zij voetstappen hoorde op de brandtrap. Vervolgens werd het raam van haar kamer ingegooid. De studente begon te gillen, waarna de dader wegrende. Zij heeft aangifte gedaan.

Insluipgevaar warme dagen Het wordt steeds warmer, dus veel bewoners gooien lekker de ramen en deuren open voor wat verkoeling. Insluipers weten dit en grijpen zodra ze een raam of deur open zien staan vaak hun kans. Zij hebben niet veel tijd nodig om jouw laptop te pakken en weer te verdwijnen. Zorg daarom dat je in je kamer bent als het raam openstaat. Ga je even weg, sluit het raam dan of zorg dat er geen waardevolle spullen voor het grijpen liggen.

De volgende keer in: Hoe gastvrij ben jij? de maand mei.

Politie Hollands Midden Logo UL Leiden

Zowel Politie Hollands Midden, de gemeente Leiden als de universiteit van Leiden spannen zich in om inbraken te voorkomen. Door studenten te wijzen op de inbraakrisicos hopen we dat studenten maatregelen nemen tegen insluiping en inbraak.