Politie Kennemerland

Politie zoekt slachtoffer beroving

Santpoort-Noord, 03-05-2010

De politie heeft dinsdag 27 en vrijdag 30 april jl. een 19-jarige man uit Watergang en een 17-jarige jongen uit Ilpendam aangehouden verdacht van een roofoverval op de Velserhooftlaan. De verdachten hebben 27 oktober vorig jaar rond 21.15 uur een 57-jarige man op de Velserhooftlaan, onder bedreiging van een wapen, beroofd van zijn mobiele telefoon en sleutels. De jongens hebben de beroving inmiddels bekend.

Beide jongens worden tevens verdacht van een poging tot beroving op 6 november vorig jaar waarbij nog een derde verdachte aanwezig was. Een getuige zag die dag, rond 22.30 uur, dat drie jongens zich verdacht ophielden bij het fietstunneltje op de Vlietweg te Santpoort-noord. Uit onderzoek bleek dat de jongens op de Vlietweg eveneens een beroving wilden plegen. De politie is op zoek naar een fietser, die op 6 november 2009 nabij het fietstunneltje Vlietweg reed, maar snel doorreed, waardoor de beroving mislukte. Hij heeft geen aangifte gedaan van deze poging tot beroving.

De politie verzoekt de man alsnog aangifte te komen doen en te bellen met de politie in Velsen, tel. 0900-8844 (lokaal tarief). De politie is ook nog op zoek naar de derde verdachte.