Gemeente Valkenswaard

Valkenswaard

Elf lintjes in Valkenswaard

Daags voor Koninginnedag is het in Nederland Lintjesregen. Dit jaar kwamen er elf in Valkenswaard terecht. Burgemeester Ederveen ging met een feestelijk oranje versierde Fiat 500 op pad en verraste afgelopen donderdagmorgen maar liefst elf inwoners op hun huisadres. Zij ontvingen van hem een uitnodiging om naar het gemeentehuis te komen. Later die ochtend vond daar in de raadzaal de uitreikingsplechtigheid plaats.

Bekijk hier de film 'Fiat 500 brengt Lintjesregen in Valkenswaard' gemaakt door EDTV.

Lintjesregen 2010

De onderscheidingen gingen naar:

De heer P.C.M. (Peter) Verspeek (62) wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn grote (bestuurlijke) inzet sinds 1965 voor de samenleving, vooral op het gebied van scouting, ondernemingsraad, vakbond en welzijn.

Mevrouw A. (Dini) Bevelander (71) wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar inzet sinds 1969, op het terrein van zorg en kerkelijk leven. Zij is met name sinds 1970 zeer actief als vrijwilliger voor de plaatselijke afdeling van het Rode Kruis, maar zet zich daarnaast ook in voor diverse andere hulporganisaties.

De heer A.S. (Ton) Bocxe (82) wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn (bestuurlijke) vrijwillige activiteiten sinds 1956 op het gebied van natuurbeheer, kerkelijk leven, bankwezen, genealogie en onderwijs.

Mevrouw A.J.F.M. (Addy) Goudsmits (62) wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar (bestuurlijke) vrijwillige inzet voor de Rotary Club en daarnaast voor diverse organisaties op het gebied van onderwijs, welzijn, zorg, kerkelijk leven en cultuur.

Mevrouw M.R.C.V. (Marie-Jeanne) van Loon-Swinnen (64) wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar (bestuurlijke) activiteiten voor de samenleving op het gebied van cultuur, (jeugd)welzijn, kerkelijk leven, zorg en omroep.

De heer A.M.A. (Ad) Lürling (67) wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn (bestuurlijke) activiteiten op het gebied van sport en cultuur, met name voor Voetbalvereniging S.V. Valkenswaard en Stichting Bloemencorso Valkenswaard.

De heer R. (Ronald) Martens (58) wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn jarenlange inzet als gemeenteraadslid van Valkenswaard.

De heer P.E.J.A. (Jos) Sweens (73) wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn (bestuurlijke) activiteiten op het gebied van onderwijs, buurtcohesie en kerkelijk leven en met name voor bloemencorsobuurtschap Hazestraat en de Stichting Broederschap der Handelse Processie.

De heer A.W.H.M. (Aloys) Wetzer (58) wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn jarenlange artistieke en muzikale inzet voor het Valkenswaardse culturele leven.

De heer M.W. (Martien) Wijnen (67) wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn (bestuurlijke) inzet op het gebied van cultuur, met name voor het Striepersgatse (Valkenswaardse) Carnaval.

De heer J.C.J. (Joop) de Wit (83) wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn (bestuurlijke) jarenlange inzet op het terrein van zorg, kerkelijk leven, onderwijs, (ouderen) welzijn en muziek.