Gemeente Etten-Leur


Milieueffectrapportage Wilg-plan Noordrand Midden

Het gebied Noordrand Midden bestaat uit de natte natuurparels Weimeren, Strijpen/De Berk en Kelsdonk/Zwermlaken. Het resterende deel van het gebied is het omringend landbouwgebied. Noordrand Midden ligt ten zuiden van de Mark, ten noorden van Etten-Leur, wordt in het oosten begrensd door Prinsenbeek en de snelweg A16, en de Laakse Vaart vormt de westelijke grens van het plangebied. Het gebied ligt op de overgang tussen zandgebied en kleigebied, ook wel de "naad van Brabant" genoemd. Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Brabant hebben het voornemen om voor dit gebied te komen tot een inrichtingsplan volgens de Wet inrichting landelijk gebied (Wilg).

milieueffectrapportage

In het Wilg-inrichtingsplan zal een functiewijziging worden opgenomen van landbouwgronden naar natuur van meer dan 250 ha. Hierdoor is het plan conform de Wet milieubeheer en het Besluit milieueffectrapportage m.e.r. plichtig en zal een milieueffectrapport worden opgesteld.

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant zijn het bevoegd gezag voor deze procedure voor milieueffectrapportage (m.e.r.). Het waterschap Brabantse Delta treedt in dit project op als initiatiefnemer, namens de provincie Noord-Brabant

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben de Startnotitie voor de milieueffectrapportage ontvangen van het waterschap Brabantse Delta. Een Startnotitie is de eerste stap in de m.e.r.-procedure die moet leiden tot het opstellen van een Milieueffectrapport (MER). Het MER is bedoeld om de gevolgen van de voorgenomen activiteit voor het milieu zichtbaar te maken. Naar aanleiding van de Startnotitie, waarin de initiatiefnemers aangeven wat hun voornemen is, kunnen inspraakreacties worden ingediend en wordt advies ingewonnen bij de Commissie voor de milieueffectrapportage. Op basis hiervan wordt een advies voor de reikwijdte en detailniveau van het MER opgesteld door het bevoegd gezag. Dit advies moet door de initiatiefnemer bij het opstellen van het MER in acht worden genomen.

inspraak

De Startnotitie ligt met ingang van 3 mei 2010 tot en met 13 juni 2010 ter inzage bij het servicecentrum van het provinciehuis van Noord-Brabant, Brabantlaan 1 in 's-Hertogenbosch. Het provinciehuis is tijdens werkdagen geopend van 9.00 tot 17.00 uur. Gedurende genoemde termijn is iedereen in de gelegenheid om een zienswijze kenbaar te maken.

Om belangstellenden zo goed mogelijk te informeren over de m.e.r. en de inhoud van de Startnotitie organiseren de provincie en het waterschap Brabantse Delta een informatiebijeenkomst op 3 juni 2010 in Het Turfschip, Lange Brugstraat 63, 4871 CM te Etten-Leur, aanvang 20.00 uur.

Tijdens deze bijeenkomst kunnen tevens mondeling zienswijzen worden ingediend over de Startnotitie. Uw schriftelijke zienswijzen kunt u, tot en met 13 juni, richten aan Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant t.a.v. de heer ing. W.A.J.M. Michels, m.e.r.-coördinator bureau Milieu Innovatie, Postbus 90151, 5200 MC 's-Hertogenbosch.

De documenten kunt u vanaf 3 mei 2010 telefonisch opvragen via het servicecentrum van de Provincie (073) 681 25 25 of downloaden via www.brabant/terinzage.nl. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer ing. W.A.J.M. Michels, m.e.r.-coördinator, telefoon (073) 680 88 62.

's-Hertogenbosch, april 2010
30 april t/m 16 mei
Etten-Leur in beeld

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 14 076

info@etten-leur.nl