Apple Nederland

Apple verkoopt 1 miljoen iPads

CUPERTINO, 3 mei 2010 - Apple® heeft vandaag bekendgemaakt dat afgelopen vrijdag de eenmiljoenste iPad(TM) is verkocht, 28 dagen na de lancering op 3 april. Bovendien hebben iPad-bezitters al meer dan 12 miljoen apps uit de App Store en meer dan 1,5 miljoen e-boeken uit de nieuwe iBookstore gedownload.

"Eén miljoen iPads binnen 28 dagen: dat is minder dan de helft van de 74 dagen die iPhone nodig had om dezelfde mijlpaal te bereiken", zegt Steve Jobs, CEO van Apple. "De vraag is nog steeds groter dan het aanbod, en we doen ons uiterste best om dit magische product aan zoveel mogelijk klanten te leveren."

Op een iPad kunnen klanten prettiger, intuïtiever en leuker aan de slag met hun programma's en materiaal. Internetten, e-mailen, foto's bekijken en uitwisselen, HD-video's bekijken, naar muziek luisteren, gamen, e-boeken lezen ... het kan allemaal met de revolutionaire Multi-Touch(TM)-gebruikersinterface van iPad. iPad is 13,4 mm dun, weegt slechts 0,68 kg - dat is dunner en lichter dan een laptop of netbook - en bevat een batterij die tot 10 uur meegaat.*

Er zijn inmiddels al meer dan 5000 nieuwe iPad-apps ontwikkeld die de Multi-Touch-interface, het grote display en de uitstekende grafische voorzieningen optimaal benutten. iPad is bovendien geschikt voor nagenoeg alle van de meer dan 200.000 apps in de App Store, ook met de apps die de gebruiker al voor iPhone® of iPod touch® had gekocht.

Apple gaf het startschot voor de personalcomputerrevolutie met de Apple II en vond daarna de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple blijft een voortrekkersrol vervullen met zijn bekroonde computers, het besturingssysteem OS X, de programmapakketten iLife en iWork, en de professionele programma's. Ook op het gebied van de digitale muziek voert Apple de revolutie aan, met zijn iPods en de onlinewinkel iTunes. En de revolutionaire iPhone en App Store hebben de wereld van de mobiele telefoon op z'n kop gezet. De jongste loot aan de innovatiestam van Apple is de magische iPad, die de toekomst van mobiele media en computers een gezicht heeft gegeven.

PR-afdeling van Apple Nederland
Jurriaan Trommels
media.nl@euro.apple.com
+31 (0)30 65 93 900.

AAN DE REDACTIE: Bezoek voor aanvullende informatie Apple's PR website www.apple.com/nl/pr> of bel Apple's Media Helplijn op 020 5352728

Surf voor internationale persberichten en foto's in hoge resolutie van alle producten van Apple, naar www.apple.com/pr.

© 2010 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iPad, Multi-Touch, iPhone en iPod touch zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.