Erfgoed Logies breidt uit in Duitsland

03/05/2010 17:21

Erfgoed Logies

Erfgoed Logies vertegenwoordigt ruim 200 bijzondere B?'s in Nederland en België. Om exclusief te blijven in de almaar groeiende markt van B?'s, is de absolute groei in deze landen zowat bereikt. Na het Nederlandstalige gebied zijn daarom de eerste stappen in Duitsland gezet.

Erfgoed Logies heeft zich de laatste jaren nadrukkelijk en onderscheidend geprofileerd in Nederland en België.

In de eerste plaats omdat erfgoedhuizen gevestigd moeten zijn in historisch erfgoed. Ten tweede omdat de eisen die worden gesteld aan de mate van comfort, vergelijkbaar zijn met het vier- en vijf sterrensegment in de hotellerie. Om deze kwaliteitseisen te waarborgen, wordt elke accommodatie vóór deelname aan de organisatie overigens eerst persoonlijk bezocht.

In een markt die ronduit booming mag worden genoemd (meer dan de helft van de naar schatting 5000 B?'s in Nederland zijn in de afgelopen 5 jaar opgericht, terwijl maar liefst 85% van het totale aantal stamt uit deze eeuw), spreekt de onderscheidende propositie van Erfgoed Logies een steeds groter wordende groep gasten aan. Om deze exclusiviteit ook in de toekomst vast te houden, zal het aantal erfgoedhuizen per regio niet ongebreideld blijven groeien. Met een totaal aantal B?'s van ruim 200 in het Nederlandse taalgebied is het plafond in zicht.

Duitsland populair

In de oriëntatiefase naar andere markten viel Duitsland op. Duitsland wint namelijk gestaag aan populariteit als vakantiebestemming voor Nederlanders. In 2009 reisde een recordaantal Nederlanders af naar onze oosterburen, waardoor dit land zich nu al twee jaar de meest populaire vakantiebestemming voor Nederlanders mag noemen.

Deze ontwikkeling, opgeteld bij het feit dat het aantal B?'s in Duitsland net als in Nederland en België groeiende is, deed Erfgoed Logies in 2009 besluiten om potentieel geschikte B?'s in Duitsland in kaart te brengen. De uitkomsten waren overtuigend genoeg.

De eerste Duitse landgoederen, kastelen, herenhuizen en hoeves zijn intussen tot Erfgoed Logies toegetreden.

Een actueel overzicht van alle deelnemende huizen is te vinden op

www.erfgoedlogies.nl





http://www.erfgoedlogies.nl