Cinemien
Aankomende films ABC/Cinemien vanaf mei 2010

Gordos

Release: 6 mei 2010

Persvoorstelling: 3 mei 2010 Rialto, 14.00

GORDOS is een vrolijke Spaanse zomerhit over chocolade, ijs, calorieën, héél véél calorieën. Maar ook is het schuld, verlangen, angst, hoop, dromen, seks, familie, liefde... Het is vrolijk, optimistisch, geweldig, zuur, zacht, ruw, licht, diep. Het is een komedie. Het is een drama. Het is het leven! Regisseur Daniel Sánchez-Arévalo vertelt in deze dramedie vijf verhalen die handelen over overgewicht in een hedendaagse setting: groepstherapie. Een plek waar mensen niet verwachten gewicht te verliezen, maar eerder om de reden te vinden waarom het er aan komt...

Contracorriente

Release: 3 juni 2010

Vroege persvoorstelling: 10 mei 2010 Louis Hartloopercomplex (Utrecht), 15.00

Landelijke persvoorstelling: 31 mei 2010 Rialto, 10.30

Miguel is een geliefde jonge visser in een klein vissersdorpje, zijn vrouw Mariela is zeven maanden zwanger van hun eerste kind. Maar Miguel heeft ook een geheime liefdesaffaire met Santiago, een schilder die is verbannen door de dorpelingen omdat hij open over zijn seksualiteit is. Wanneer Santiago verdrinkt in de sterke onderstroom van de oceaan, kan hij niet vredig naar de andere kant overgaan. Hij blijft als een geest achter op aarde en gaat naar Miguel om hem te vragen zijn lichaam te zoeken en het te begraven, naar ritueel gebruik van het dorp. Miguel moet kiezen tussen het veroordelen van Santiago tot eeuwige kwelling, of zijn geliefde recht doen door hun relatie te onthullen aan Mariella en de rest van het dorp. Met betoverende beelden is Contracorriente een poëtische en dromerige fabel over seksualiteit, liefde en traditie met sterren als Manolo Cardona (Beverly Hills Chihuahua), Cristian Mercado (Che) en Tatiana Astengo. Rodrigo Guerrero (Maria Full of Grace, Dog Eat Dog) tekende voor de productie.

*

Regisseur Javier Fuentes-León is van 8 tot 13 mei gast op het Latin American Film Festival in Utrecht en beschikbaar voor interviews.

Viola di Mare

Release: 3 juni 2010

Persvoorstelling: 31 mei 2010 Rialto, 12.30 Rialto

De 19de eeuw, een eiland voor de kust van Sicilië. Wanneer Angela's tiranieke vader er achter komt dat zij een geheime relatie heeft met de mooie Sara, sluit hij zijn dochter op in een grot. Angela wordt gered door een truc van haar moeder: ze overtuigt de pastoor om Angela's naam en geslacht te veranderen op haar geboorteakte. Deze wettelijke geslachtstransformatie moet Angela de rest van haar leven letterlijk belichamen: met haar mannenkleding en kortgeknipte haren is Angelo nu een man. Dit stelt hem in staat eindelijk zijn Sara te trouwen, maar de prijs die Angelo hiervoor moet betalen is hoog.

Regisseur Donatella Maiorca vertelt met prachtige beelden, geïnspireerd op het verloop van de jaargetijden een intrigerend en verontrustend verhaal dat feit, legende, poëzie en een oud fascinerend schandaal verweeft.

*

Maicora is van 8 t/m 11 gast op het New Italian Cinema Events-festival in Amsterdam en beschikbaar voor interviews.

Alza la testa

Release: 22 juli 2010

Vroege persvoorstelling: 3 mei 2010 Rialto, 10.30

Landelijke persvoorstelling: 15 juli 2010 Rialto, 10.30

Mero, een getalenteerd scheepsbouwer, staat alleen voor de opvoeding van zijn zoon Lorenzo, die de enige reden voor zijn bestaan is. Mero droomt ervan hem te zien schitteren in de ring als een bokskampioen, in tegenstelling tot zijn eigen weinig betekenende carrière als amateurbokser. Daarom traint hij zijn zoon dagelijks en leert hij hem dag na dag hoe hij moet terugslaan en moet oppassen voor de uppercuts die het leven soms uitdeelt. Het evenwicht in deze relatie wordt verstoord door de terugkomst van Lorenzo's moeder...

Rauw én ontroerend Italiaans drama van regisseur Alessandro Angelini.

Le Refuge

Release: 12 augustus 2010

Vroege persvoorstelling: 10 mei 2010 Rialto, 10.30

Landelijke persvoorstelling: 15 juli 2010 Rialto, 12.30

Wanneer geliefden Louis en Mousse heroïne spuiten, komt Louis te overlijden. Mousse blijft alleen achter en ontdekt dat ze zwanger is. Verward vlucht ze naar een huis op het platteland, ver weg van de bewoonde wereld. Maanden later zoekt Paul (Louis-Ronan Choisy), de broer van Louis, haar op...

Le Refuge is het derde deel van François Ozons trilogie, waarin de verlies, hoop en nieuw leven centraal staan (Sous le sable, Le Temps qui Reste). Ozon ontving voor Le Refuge de Special Jury Prize op het 57ste San Sebastian International Film Festival.

Cairo Time

Release: 26 augustus 2010

Vroege persvoorstelling: 2 juni 2010 Rialto, 10.30

Landelijke persvoorstelling: 24 augustus 2010 Rialto, 12.15

De overwerkte Juliette (Patricia Clarkson, Woody Allens Whatever Works) heeft in Cairo afgesproken met haar man Mark, die er voor de UNO werkt, om samen eens helemaal te ontspannen. Maar bij haar aankomst hoort ze tot haar ontsteltenis dat Mark in de Gazastrook opgehouden is. Omdat het niet vanzelfsprekend is als - blonde- vrouw alleen in de straten van Cairo rond te lopen, vraagt Mark zijn Egyptische vriend Tareq (Alexander Siddig) Juliette alvast kennis te laten maken met de vele kleuren en geuren van Caïro. Langzaamaan groeit er een amoureus getinte medeplichtigheid tussen hen...
Een romantisch drama van Ruba Nadda. Winnaar van de prijs voor beste Canadese speelfilm op het Toronto International Film Festival 2009.