Gemeente Dantumadeel


Subsidieregeling Energiebesparing Bestaande Bouw 2010 open op 3 mei

Wilt u meer wooncomfort en tegelijkertijd een lagere energierekening? Als inwoner van de provincie Fryslân kunt u voor energiebesparende maatregelen subsidie krijgen. U kunt subsidie aanvragen vanaf 3 mei 2010 tot en met 30 september 2010.

Klik hier voor meer informatie over de regeling en het aanvraagformulier.

Onderstaand opsomming geeft een overzicht van de subsidiabele maatregelen. Om voor subsidie in aanmerking te komen dient u eigenaar én bewoner te zijn van een woning in de provincie Fryslân. Bijkomende voorwaarde is dat uw woning vóór 1995 is gebouwd.

Subsidie op aanschaf en installatie:


* Gevel-, dak- en vloerisolatie met een hoge isolatiewaarde (R >= 2,5)

* Spouwmuurisolatie met een hoge isolatiewaarde (R >= 1,3)
* HR++ glas inclusief kozijnen (U == 15 mm)
* Leidingisolatie

* Lage temperatuurverwarming (LTV)

* Warmteterugwin-eenheid voor douchewater
* Warmteterugwin-eenheid voor ventilatie

* Programmeerbare thermosstatische radiatorkranen
* Houtgestookte CV-ketel

* Drukregulerende ventilatieroosters

* Gelijkstroom ventilatoren

Subsidie op installatie*:


* Warmtepomp

* Ultra Hoog Rendementketel (UHR)

* HRe-ketel

* Zonneboiler


*De aanschafkosten van deze maatregelen vallen niet onder deze subsidieregeling. Voor subsidie op de aanschaf kunt u mogelijk terecht bij Agentschap NL, voor meer informatie zie www.agentschapnl.nl of www.meermetminder.nl.

Wat levert de regeling u op?

U ontvangt 20% subsidie voor de aanschaf en/of installatie van de maatregelen die in het overzicht vermeld staan. Per aanvraag dient u minimaal 4.000 euro aan subsidiabele kosten te maken. Meer Met Minder stelt een extra stimuleringspremie beschikbaar voor particuliere woningeigenaren bovenop de provinciale subsidie. U ontvangt 300 euro voor een woning die één labelsprong maakt of 750 euro voor een woning die twee labelsprongen maakt. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op www.meermetminder.nl