Gemeente Coevorden

verhuizen naar Werkplein Zuidoost-Drenthe

Sociale diensten van Borger-Odoorn en Coevorden verhuizen naar Werkplein Zuidoost-Drenthe

maandag 3 mei 2010

De sociale diensten van de gemeenten Borger-Odoorn en Coevorden verhuizen naar het Werkplein Zuidoost-Drenthe. Vanaf 17 mei kunnen inwoners van deze gemeenten voortaan in het Werkplein in Emmen terecht voor een uitkering of voor hulp bij het zoeken naar een (vervolg)opleiding of nieuwe baan. De sociale diensten gaan nauw samenwerken met de gemeente Emmen en het UWV WERKbedrijf die sinds vorig jaar in het Werkplein bij het NS-station gevestigd zijn. De medewerkers van de gemeenten Borger-Odoorn en Coevorden komen in dienst bij de gemeente Emmen. Ook de uitkeringsaanvraag en de uitkeringsadministratie wordt met ingang van 17 mei door de gemeente Emmen uitgevoerd.

Doel van de nauwere samenwerking tussen de drie gemeenten en het UWV is om zoveel mogelijk mensen uit Zuidoost-Drenthe aan een baan te helpen. Door samen te werken, ook fysiek vanuit de zelfde locatie, kunnen klanten sneller en beter begeleid worden.

Niet alle medewerkers van de sociale dienst van de gemeente Coevorden gaan verhuizen. De medewerkers die zich bezig houden met werk, zoals re-integratie en werk-leertrajecten, blijven vanuit het gemeentehuis in Coevorden werken. Het inkomensdeel gaat wel naar het Werkplein. Van Borger-Odoorn gaan alle medewerkers van sociale zaken verhuizen. Alle klanten van de gemeenten Borger-Odoorn en Coevorden krijgen volgende week persoonlijk bericht over de veranderingen. Klik om te vergroten