Dura Vermeer

Amersfoort - 03 mei 2010

Project Parkweelde winnaar van Booming Amersfoort

Project Parkweelde fase 1 is het beste project dat de afgelopen tien jaar in Amersfoort is gerealiseerd, aldus de vakjury van `Booming Amersfoort, tien jaar bouwen in de stad'. Het ontwerp is getekend door Steenhuis Bukman Architecten en Quadrat. Dura Vermeer Bouw Hengelo realiseerde het project.

De winnaars werden bekend gemaakt door burgemeester van Amersfoort, Albertine van Vliet-Kuiper. Parkweelde fase 1 vormt onderdeel van de revitalisering van de wijk Kruiskamp. De jury spreekt van een `knap stedenbouwkundig plan met sterke architectonische uitwerking'. "Dit project geeft antwoord op een belangrijke actuele opgave waarbij alle niveaus van ontwerp van belang zijn", staat in het juryrapport.

Parkweelde te Amersfoort
In 2008 heeft Dura Vermeer Bouw Hengelo fase 1 van plan Parkweelde aan de Willem Barentszstraat te Amersfoort opgeleverd. Parkweelde bestaat uit 101 koop- en 56 huurappartementen, 43 eengezinswoningen, 3.000 m2 commerciële ruimte en een ondergrondse parkeergarage met 83 parkeerplaatsen.

De koopwoningen binnen Parkweelde zijn in drie typen gerealiseerd; 34 eengezinswoningen Prunus, 9 eengezinswoningen Magnolia en 101 appartementen Westeria. De 56 huurappartementen zijn gerealiseerd boven de commerciële ruimte en gelegen in een afzonderlijk appartementsgebouw. Dura Vermeer Bouw Hengelo gaat ook de tweede fase van Parkweelde realiseren.

Meer informatie
Voor het uitgebreide juryrapport zie:
http://www.kunsthalkade.nl/UserFiles/Nieuws/juryrapport_Booming_Amersfo ort.pdf.
Meer informatie betreffende de tweede fase van parkweelde is te vinden op: http://www.parkweelde2.nl.