Sint Franciscus Gasthuis
* Mei »

* 03 mei 2010

Bijzonder boek gepresenteerd

Op donderdag 29 april 2010 werd een bijzonder boek gepresenteerd in het Sint Franciscus Gasthuis. Liesbeth van Dinther, een patiënt van het ziekenhuis, schreef een boek over haar behandeltraject en de behandeling die uiteindelijk de oplossing voor haar probleem bleek te zijn. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan dr. J.H.M. Blom, haar behandelend uroloog in het Sint Franciscus Gasthuis.

Eindelijk de oplossing

Liesbeth van Dinther beschrijft in haar boek het omslachtige behandeltraject dat zij via meerdere zorginstanties heeft doorlopen. Alle aangedragen oplossingen hielpen Liesbeth niet. Uiteindelijk werd ze patiënt in het Sint Franciscus Gasthuis bij dr. Blom, die voorstelde een stoma aan te leggen. Dit bleek uiteindelijk de oplossing te zijn voor haar. Dr. Blom was voor Liesbeth de aangewezen persoon om het eerste boek aan te overhandigen. Omdat hij een mens is met een grote M. Als arts is hij natuurlijk vrij technisch bezig, maar hij benadert zijn patiënten altijd op een heel persoonlijke manier.

Waarom dit boek?

Het boek schreef Liesbeth om uitleg te geven aan anderen die voor de keuze van een stoma staan. Daarnaast wil ze professionals laten zien hoe de stoma een oplossing kan zijn voor een incontinentieprobleem. Daarom geeft haar boek naast haar persoonlijke ervaring ook wetenschappelijke informatie voor artsen, verpleegkundigen en overige professionals.

Het boek van Liesbeth van Dinther genaamd Van blaas tot pouch, leven met incontinentie of toch niet is vanaf heden te verkrijgen in de boekhandel.