Ingezonden persbericht



---



Persbericht Amsterdam, 3 mei 2010

Buiten spelen met Bonkies van HEMA
Bij HEMA kunnen kinderen vanaf vandaag bijzonder stoere knikkers sparen, de zogenaamde Bonkies. Met deze speciaal door HEMA ontwikkelde Bonkies met vijftien verschillende characters kunnen kinderen lekker buiten spelen en naar hartelust samen knikkeren. Bonkies zijn eenvoudig te sparen want bij elke besteding van vijf euro ontvangt de klant een Bonkie. Daarnaast ontvangt iedereen bij besteding van vijftien euro (en tegen inlevering van drie Bonkiezegels) een skinnie: een sleutelhanger waarmee een Bonkie ineens handen en voeten krijgt. Voor regenachtige middagen is een spannend online spel ontworpen: ontwerp je eigen knikkerbaan en bouw mee aan de grootste online knikkerbaan: de Bonkiebaan.

Buiten en binnen
Lekker buiten knikkeren met je vriendjes en vriendinnetjes: dat is het uitgangspunt van de Bonkies van HEMA. Naast de vijftien Bonkie-characters zijn er ook vijf leuke hoesjes, skinnies. Dit is een lijfje waar precies een Bonkie in past om er een stoer poppetje van te maken. Deze skinnie kan ook als sleutelhanger gebruikt worden om je favoriete Bonkie overal mee naartoe te nemen. De Bonkies hebben namen als Fox, Duh, Plof, Fakey, Katy, Strike en Qwerty en spreken zowel jongens als meisjes tussen 6 en 10 jaar aan door hun stoere uiterlijk en tikje brutale karakter.

Bonkiebaan
Voor de Bonkies kunnen kinderen ook een knikkerbaan bouwen, zowel buiten als binnen. . Buiten kan dit met de los verkrijgbare Bonkie-hindernisbaan en als het regent kan dit binnen met de online Bonkiebaan. Dit is een interactieve hindernisbaan die kinderen geheel naar eigen fantasie kunnen samenstellen. Het streven is om uiteindelijk al deze zelfgemaakte knikkerbanen aan elkaar te verbinden om er zo de grootste online knikkerbaan aller tijden van te maken: de Bonkiebaan. De online knikkerbaan is vanaf morgen te bouwen via www.hema.nl

Bonkies sparen: hoe werkt het?
Bij besteding van iedere 5 euro ontvangt de klant een van de vijftien verschillende Bonkies. Op de verpakking van de Bonkie staat een Bonkiespaarzegel die op de spaarkaart geplakt kan worden. Bij drie Bonkiezegels is de spaarkaart vol en ontvangt de klant een sleutelhanger, de skinnie, naar keuze. Er zijn vijf verschillende kleuren skinnies. Het spaarprogramma start vandaag en loopt tot en met zondag 13 juni. Volle spaarkaarten kunnen tot en met 27 juni ingeleverd worden.





Aandacht voor Bonkies en merchandise
HEMA besteedt gedurende de actieperiode extra aandacht aan de Bonkies door de inzet van een speciale Bonkie TV commercial, uitgebreide aandacht in haar folder, via hema.nl, Bonkie promotiemateriaal op de winkelvloer en een speciale Bonkies Hyves-pagina. In de filialen worden ruilmiddagen georganiseerd. Bij de Bonkies zijn vijf artikelen verkrijgbaar die het speelplezier verder verhogen: knikkerzakken voor jongens en meisjes, een verzameldoos voor alle Bonkies en skinnies, een spaar- en verzamelpot , T-shirts en een knikkerhindernisbaan.

Over HEMA
HEMA is opgericht in 1926 te Amsterdam en maakt deel uit van Lion Capital. HEMA heeft met deze winkel meer dan 500 vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk. De HEMA-formule is in al onze vestigingen van kracht: het is dé winkel voor dagelijkse boodschappen. Alle artikelen zijn van het eigen HEMA merk met altijd het juiste product tegen de juiste prijs en een eigentijdse vormgeving. En voor alle artikelen geldt een `niet tevreden, geld terug' garantie.

Noot aan de redactie:
Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met: HEMA B.V.
Afdeling Corporate Communicatie / Judy op het Veld Frankemaheerd 2
1102 AN Amsterdam
T: 020-31142 45
M: 06-11385 145
@: judy.op.het.veld@hema.nl


2






---- --