Ingezonden persbericht


Persbericht

Vianen, 3 mei 2010

Siemens Enterprise Communications en T-Systems
sluiten wereldwijd partnership

§ Samenwerking richt zich op grootzakelijke klanten § Model voor geavanceerde spraak- en datadiensten via het internet § 'Voice as a Service' steeds belangrijker

---

Siemens Enterprise Communications GmbH & Co. KG (SEN) en T-Systems sluiten een wereldwijd partnership. Zij helpen grootzakelijke klanten bij het realiseren van meer efficiency door het bieden van gestandaardiseerde producten, geavanceerde functionaliteit, snellere technologie-uitrol en wereldwijde service.

De vraag naar integratie van alle communicatiemedia op basis van een applicatieomgeving als Unified Communications (UC) groeit snel. De huidige data- en netwerkomgevingen bestaan in de regel uit merkgebonden en gespecialiseerde componenten van verschillende leveranciers. Deze leveranciers leveren over het algemeen geen complete Unified Communications-oplossing. Dankzij de samenwerking tussen Siemens Enterprise Communications en T-Systems is voor gezamenlijke klanten vereenvoudigde migratie naar deze technologie mogelijk.

"Naast software, datacenterdiensten en opslagcapaciteit leveren we nu aan steeds meer klanten 'Voice as a Service' via het internet", zegt Reinhard Clemens, lid van de raad van bestuur van Deutsche Telekom en CEO van T-Systems. "We hebben in SEN een betrouwbare partner gevonden, zodat onze klanten hun oude, merkgebonden telefoniesysteem kunnen vervangen en optimale service en kwaliteit in telefonie krijgen op basis van internettechnologie."

"T-Systems brengt de integratiemogelijkheden van onze Open Communications-oplossingen naar een hoger plan, waardoor grootzakelijke klanten profiteren van meer functionaliteit en maximale flexibiliteit, terwijl de kosten teruglopen", zegt Hamid Akhavan, CEO van Siemens Enterprise Communications. "T-Systems levert het netwerk en de datadiensten en SEN de lagen die nodig zijn voor naadloze integratie van spraak en Unified Communications in datanetwerkomgevingen. Het partnership met T-Systems onderstreept de kracht van onze toonaangevende oplossingen voor spraak en Unified Communications. Het onderstreept tevens ons gezamenlijke doel om klanten te helpen bij het behalen van hun doelen en hen voorbereid te laten zijn op de toekomst."

Veel T-Systems-klanten gebruiken al Unified Communications-oplossingen van Siemens Enterprise Communications. Het meest recente gezamenlijke contract was de overeenkomst met oliemaatschappij BP.

Over Siemens Enterprise Communications Group (SEN Group) De SEN Group is een vooraanstaande leverancier van 'end-to-end'-oplossingen voor bedrijfscommunicatie op basis van open standaarden voor naadloze samenwerking van communicatie- en bedrijfstoepassingen. Dankzij de bekroonde 'Open Communications'-aanpak kunnen organisaties hun productiviteit verhogen en hun kosten verlagen op basis van eenvoudig te implementeren oplossingen. Deze werken binnen bestaande IT-omgevingen en optimaliseren de operationele efficiëntie. Door de OpenPath®-strategie van het bedrijf wordt klanten de mogelijkheid geboden hun risico's te beperken en beschikken ze over een voordelige instapmogelijkheid in Unified Communications. SEN onderstreept dit met zijn OpenScale-serviceportfolio dat nationaal en internationaal beheerde diensten omvat. De SEN Group is in handen van de Gores Group en Siemens AG, en omvat ook Enterasys Networks, leverancier van netwerkinfrastructuren en beveiligingssystemen.

Meer informatie over de SEN Group of over Enterasys is beschikbaar op: www.siemens-enterprise.com of www.enterasys.com

Over T-Systems
Met een wereldwijde infrastructuur van datacentra en netwerken levert T-Systems ICT-diensten aan internationale ondernemingen en publieke instellingen. Op basis hiervan biedt de dochteronderneming van Deutsche Telekom geïntegreerde oplossingen die bijdragen aan een betere communicatie tussen bedrijven en binnen de samenleving. Ruim 45.000 medewerkers bij T-Systems voegen aantoonbare waarde toe aan de kernactiviteiten van hun klanten over de gehele wereld door het combineren van industrie-expertise en ICT-innovaties. In het boekjaar 2009 genereerde T-Systems circa 8,8 miljard euro aan inkomsten. Meer informatie op www.t-systems.nl.