Ingezonden persbericht


Woningstichting Samenwerking Vlaardingen kiest voor FSC

Vlaardingen, 29 april 2010 ­ Woningstichting Samenwerking Vlaardingen kiest voor verantwoord hout en papier met het keurmerk van de Forest Stewardship Council (FSC). Daartoe ondertekenden de woningstichting en FSC Nederland op 29 april het FSC-Convenant. Woningstichting Samenwerking Vlaardingen is de 45e woningcorporatie die het FSC-convenant ondertekent.

In het convenant staan de gemaakte afspraken en voornemens van de woningstichting en FSC Nederland weergegeven. Zo neemt Woningstichting Samenwerking Vlaardingen zich voor om in al haar projecten, zowel nieuwbouw als renovatie, FSC-hout toe te passen. In de komende 5 jaar betreft dit 350 nieuwbouwwoningen en voor renovatie/groot onderhoud 450 woningen. Ook wordt gestart met het gebruik van FSC- papier, met als uiteindelijke doel om in 2012 volledig te zijn overgeschakeld op FSC- papier.

`De zorg om het milieu is ook een zorg van onze woningcorporatie. In dit milieukader is de ontbossing een zorg van ons en van onze kinderen en kleinkinderen. Ook Samenwerking is er daadwerkelijk aan gelegen om het gebruik van FSC-gecertificeerde producten te stimuleren. Vandaar dit convenant', aldus directeur-bestuurder Ton van der Steen.

`Woningstichting Samenwerking Vlaardingen maakt een slimme keuze door het FSC- convenant te ondertekenen. Niet alleen voor de profilering van de stichting zelf, maar ook voor alle mensen en dieren die van het bos afhankelijk zijn', aldus Bart van der Linden, directeur FSC Nederland.