Ingezonden persbericht


Persbericht

WMT van Triple IT biedt cameramensen 'satellietwagen in hun rugzak' via mobiel netwerk

Busrit van kersverse landskampioen FC Twente live in beeld gebracht zonder satellietverbinding

Alkmaar, 3 mei 2010 - Direct na de overwinning op NAC Breda begon de spelersbus van de kersverse landskampioen FC Twente aan de lange reis naar Enschede. Beelden van de heen- en terugreis werden live uitgezonden bij Eredivisie Live en NOS Studio Sport. De cameraman die de spelersbus op de motor begeleidde gebruikte geen satellietverbinding, maar de WMT (Wireless Multiplex Terminal) van Triple IT, marktleider in mobiele streaming services. De WMT, in feite een doos in een rugzak, is uitgerust met 4 tot 8 sim-kaarten van verschillende mobiele aanbieders en zorgt steeds voor een hoogwaardige videoverbinding. Met de WMT zijn cameramensen in staat om nog uniekere livebeelden te maken, zonder daarvoor een kostbare en vaak ingewikkelde satellietverbinding in te zetten. De WMT is een nieuw product, maar werd de afgelopen weken al verschillende keren met succes ingezet voor live televisie, zoals voor de prijsuitreikingen bij 'Ik hou van Holland' en bij verschillende verkiezingscongressen.

Ben van der Burg, commercieel directeur van Triple IT: "De afsluiting van de voetbalcompetitie was een thriller. FC Twente trok aan het langste eind. Maar ook de terugreis van de spelersbus was een hoogtepunt, vanuit technisch perspectief dan. De cameramensen maakten gebruik van onze WMT. Simpel gezegd is dat een doos, met verschillende sim-kaarten erin, je sluit een camera erop aan en je kunt in hoge kwaliteit, video versturen over het mobiele netwerk. Daarmee heb je dus geen satellietverbinding nodig. Doordat we gebruik maken van verschillende mobiele netwerken, heb je altijd de beste verbinding. De WMT heeft inmiddels zijn waarde al bewezen bij sportevenementen, entertainmentprogramma's en politieke bijeenkomsten, maar ook hulp- en veiligheidsdiensten kunnen er veel profijt van hebben. Wij verwachten dat de WMT een alternatief is voor de satellietwagen bij eenvoudige vormen van live TV, maar er ook voor zal zorgen dat we voortaan verslagen kunnen zien van gebeurtenissen waarvoor een live-verbinding tot nu toe te duur of te ingewikkeld was. Dat kan hele nieuwe Televisieformats gaan opleveren."

Live TV via de WMT

Klik op de link voor beelden van de feestende mensen rond de winnende bus.

Triple IT

Triple IT is een van oorsprong Nederlands bedrijf. Triple IT is marktleider in mobiele streaming services en levert producten en diensten voor internet en de mobiele telefoon. Bekende producten van Triple IT zijn Live Mobile TV, Mobile Viewpoint en MEonTV. Triple IT is gevestigd in Alkmaar. Meer informatie op www.triple-it.nl.