Gemeente Hulst


Werkzaamheden Bierkaai

In het plangebied De Nieuwe Bierkaai worden in mei, juni en juli 2010 werkzaamheden uitgevoerd door Delta en KPN.

Het project De Nieuwe Bierkaai begint steeds meer vorm te krijgen. Naar verwachting kan in het najaar 2010 worden gestart met de aanleg van de nieuwe haven. Binnen het project wordt ook de grond in de Bierkaaistraat gesaneerd en wordt ter plaatse een gescheiden rioolstelsel aangelegd. Voor de zomer worden de resterende panden aan de Overdamstraat, Dubbele Poort 1 en 3 en het voormalige postkantoor gesloopt. Op bepaalde locaties blijft de fundering van het gebouw nog even zitten totdat er plaatse archeologisch onderzoek heeft plaatsgevonden.

Ter voorbereiding op dit alles wordt begin mei 2010 door Delta gestart met het aanleggen van nieuwe kabels en leidingen voor gas, water en elektriciteit. In diezelfde periode legt KPN ook diverse nieuwe kabels. De nieuwe kabels en leidingen worden niet overal op dezelfde plaats hergelegd. Zo is het bijvoorbeeld nodig om daar waar de haven komt en daar waar bomen voorzien zijn, de kabels om te leggen.

De werkzaamheden vinden plaats in de Bierkaaistraat, Dubbele Poort, Godsplein, Bontehondstraat, Vismarkt en Overdamstraat.

Delta en KPN starten hun werkzaamheden omstreeks 3 mei 2010. Naar verwachting nemen de werkzaamheden tot medio juli 2010 in beslag. Uiteraard spelen de weersomstandigheden daarbij een rol.

Tijdens de werkzaamheden is het onvermijdelijk het Godsplein en de Overdamstraat tijdelijk af te sluiten voor het doorgaande verkeer. Dit zal steeds fasegewijs gebeuren. Tijdens de afsluitingen wordt het verkeer ter plaatse omgeleid.