Carlo Kuijer haalt op de Nürburgring
het maximale uit de omstandigheden

Dongen, 3 mei 2010 - Carlo Kuijer heeft op de Nürburgring 'geen onaardig weekend' achter de rug. Omdat de Dutch Supercar Challenge-coureur nog steeds met motorische problemen kampte, reikte zijn resultaten in de Super Sport 1-klasse niet verder dan een 15de en 14de plaats. ,,Het was op dit moment het maximaal haalbare'', aldus Kuijer, die tijdens de komende races op Assen meer naar voren hoopt te komen.

De wedstrijden op het vermaarde Duitse circuit vormden het tweede weekend uit de Dutch Supercar Challenge 2010. Vorige maand, tijdens de seizoensopener op Silverstone, kende Carlo Kuijer grote technische problemen. Zijn Solution F-Astra bleek elektronische malheur te hebben, waardoor de motor veel aan vermogen inboet.

Testwerk
Om op de Nürburgring beter voor de dag te kunnen komen, had Kuijer met Team Divitec Racing een extra testdag ingebouwd. ,,We zijn naar Zolder geweest en hebben daar prima gereden. Het motorische euvel leek opgelost. Maar helaas bleek in Duitsland al snel dat de krachtbron nog steeds maar voor 75 procent power leverde.'' In een hoge snelheidssport is een dergelijke tekort aan kracht veel te kostbaar. ,,We wisten tijdens de vrije training op de Nürburgring wel een goede set-up voor de wagen te vinden, maar het motorprobleem gooide natuurlijk roet in het eten. In de bochtensecties kwamen we prima mee, maar op de lange rechte stukken was ik kansloos. Dan werd ik links en rechts om de oren gereden.''

Kilometers maken
De coureur uit Dongen wist bij voorbaat dat hij kansloos zou zijn voor een topresultaat. ,,Dat moest ik accepteren. Maar voor het verloop van het seizoen is het belangrijk dat we genoeg data verzamelen. Daarom wilde ik veel kilometers maken. Dat is goed gelukt en ik ben beide manches, op de 15de respectievelijke 14de plaats, gefinisht. Hetgeen niet alle deelnemers konden zeggen, want er zijn er een hoop van de baan geraakt. Zeker tijdens de tweede race, die in flink natte omstandigheden verreden is.''

Op naar Assen
Team Divitec Racing is nu druk bezig het complete elektronische programma van de motor te vervangen. ,,Zo hoop ik de komende wedstrijd, 15 en 16 mei op Assen, weer goed voor de dag te komen. Assen ligt mij en ook de auto matcht goed met het TT-circuit. Daar wil ik rond plek 5, 6 van de Super Sport 1 zitten'', aldus Kuijer vol vertrouwen.


---- --