Ingezonden persbericht


()




Maandag 3 mei 2010

Alexandra van Huffelen wethouderskandidaat voor D66 in Rotterdam

Alexandra van Huffelen (42) wordt door D66 Rotterdam voorgedragen voor de portefeuille Duurzaamheid, Binnenstad, Buitenruimte en Groen. Eerder droeg D66 Korrie Louwes voor voor de post Arbeidsmarktontwikkeling, Innovatie, Hoger onderwijs en Participatie. Met van Huffelen krijgt Rotterdam opnieuw een D66-wethouder van hoog kaliber.

Van Huffelen studeerde Bestuurskunde, werkte in de jaren '90 onder andere vijf jaar bij het Ministerie van VROM, en bekleedde de afgelopen tien jaar verschillende topposities bij het energieconcern Essent in Nederland en in Duitsland. Duurzaamheid is de rode draad door de carrière van Van Huffelen. Zo was Van Huffelen de afgelopen jaren bij Essent verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van duurzame energie en energiebesparingsprojecten. Van Huffelen is daarnaast actief als toezichthouder in de gezondheidszorg en de culturele sector en is lid van een tweetal adviescommissies van het ministerie van Economische Zaken.

Fractievoorzitter Salima Belhaj is trots op de kandidatuur van Van Huffelen: "Met Korrie Louwes en Alexandra van Huffelen hebben we twee ijzersterke kandidaten, waar Rotterdam de komende vier jaar veel profijt van zal hebben. Met Van Huffelen hebben we bovendien iemand die vanuit het bedrijfsleven met een frisse en kritische blik de hoge ambities van Rotterdam op het gebied van duurzaamheid en het levendig maken van de binnenstad in goede banen zal leiden."

Bijgevoegd: foto (© Marc Bolsius) en beknopt CV Alexandra van Huffelen