Gemeente De Wolden

Zuidwolde, 3 mei 2010

Vanavond bijeenkomst inwoners Ruinen en Gijsselte over onderzoek Andrea Luten

De gemeente De Wolden organiseert vanavond om 20.00 uur een bijeenkomst voor inwoners van Ruinen en Gijsselte. De zaal is geopend om 19.30 uur. Tijdens deze avond staat het onderzoek naar de gewelddadige dood van Andrea Luten uit Ruinen en de aangehouden verdachte centraal.

Vandaag om 9.00 uur is een 41-jarige man uit Hoogeveen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van Andrea Luten. Zijn DNA blijkt te matchen met een aangetroffen DNA-spoor in deze zaak. Op 10 mei 1993 verdween de toen 15-jarige Andrea Luten uit Ruinen. De dag erna werd zij dood gevonden; ze bleek te zijn gewurgd.

Burgemeester Peter Snijders: "Deze bijeenkomst wordt speciaal georganiseerd voor alle inwoners van Ruinen en Gijsselte. De dood van Andrea leeft na zeventien jaar nog steeds in de gemeente. Met deze avond willen wij ruimte geven aan de gevoelens die mogelijk leven naar aanleiding van de aanhouding.

Naast de gemeente zijn ook mevrouw Gerda Dijksman van de politie en de de heer Rik Carmio (teamleider van het onderzoek naar de gewelddadige dood van Andrea Luten) en Slachofferhulp Nederland, regio Noord aanwezig."

De bijeenkomst vindt plaats in het dorpshuis De Tump, Groene weg 1, 7963 BX Ruinen.


Noot voor redacties


Gemeente De Wolden