Gemeente Utrecht

Winnaar Flickr-fotowedstrijd bekend

Amateurfotograaf Rob van der Lingen werd op 29 april uitgeroepen tot winnaar van de publieksprijs van de fotowedstrijd die de gemeente Utrecht de afgelopen maanden via de homepage van www.utrecht.nl in de lucht hield. Ruim 150 amateurfotografen met hart voor de stad plaatsten hun foto's in de homepage Utrecht grouppool op fotosite Flickr. In april kon het publiek via sms haar stem uitbrengen op veertig foto's. Van der Lingen was favoriet met zijn foto van de Domtoren bij volle maan op de nacht van Sint Maarten.

Een vakjury bestaande uit Roland Jurriëns (Communicatiebureau gemeente Utrecht), Jo de Viet (Programmabureau Stadspromotie gemeente Utrecht), en de professionele fotografen Eefke Wolfsen en Willem Mes, maakte de winnende foto op de Koninginneavond bekend vanaf het dakterras van de Neudeflat op de 16de verdieping.

De vakjuryprijs ging naar de fotografe met de Flickrnaam: hannekes. Zij maakte een detailopname van het oorlogsmonument bij de Inktpot. Beide prijswinaars ontvingen een digitaal fotoframe E-starling TouchConnect met wifi. Alle foto's zijn te bekijken op www.utrecht.nl/fotowedstrijd.




Gemeente Utrecht