Online Portfolio voor volwassenen met autisme


E-Portfolio VIER voor mensen met autisme

RIJEN, 20100503 -- Het Dr Leo Kannerhuis, centrum voor autisme, heeft aan OBA MileStones de opdracht verstrekt om een digitaal portfolio te ontwikkelen voor volwassenen met autisme. Zowel het vinden van werk, maar ook het behouden van een baan is voor mensen met autisme lastig. Het digitale portfolio zal de deelnemers de mogelijkheid bieden om bij sollicitaties meer te kunnen visualiseren over welke vaardigheden en talenten zij beschikken. Dit omdat een verbale presentatie in een sollicitatiegesprek in de meeste situaties niet tot de sterkste competenties van deze doelgroep kan worden gerekend.

MileStones E-Portfolio.
MileStones E-Portfolio is een beveiligd webbased portfoliosysteem met uitgebreide mogelijkheden om competentiegericht onderwijs, arbeidsbemiddeling en re-integratie te ondersteunen. Belangrijk uitgangspunt is dat het E-Portfolio eigendom is van de gebruiker. Deelnemers beheren hun eigen digitaal portfolio, verzamelen bewijzen (beoordelingen, foto's, filmpjes) van vaardigheden en kunnen reflecteren op hun ontwikkeling. MileStones E-Portfolio voldoet aan de afspraak E-Portfolio NL , NTA 2035, waarmee ook de uitwisseling van gegevens in het kader van "een leven lang leren" mogelijk wordt.

Voortbouwen op E-Portfolio VIER
De ontstaansgeschiedenis van MileStones E-Portfolio gaat terug naar de ontwikkeling van een digitaal portfolio voor het Voortgezet Speciaal Onderwijs. In samenwerking met Kennisnet en De Ortolaan, cluster 4-school voor leerlingen met ernstige gedragsproblemen en/of psychiatrische problemen, is E-Portfolio VIER gebouwd. Voor de jongeren met autisme stelde dit specifieke eisen aan structuur en taalgebruik. Het zich digitaal kunnen presenteren aan (stage) werkgevers heeft in dit portfolio een sterk accent gekregen.

Dr Leo Kannerhuis
Met het ontwikkelen van het digitale portfolio voor volwassenen wil het Dr Leo Kannerhuis mensen met autisme meer kans geven in het vinden en behouden van een baan. Het Dr. Leo Kannerhuis is een gespecialiseerd behandel- en kenniscentrum voor autisme. Het heeft vestigingen in Arnhem, Nijmegen, Amsterdam, Oosterbeek, Doorwerth, Zwolle en Wolfheze. Bij het Dr. Leo Kannerhuis werken 600 professionals aan de behandeling en begeleiding van met name kinderen en jongeren, maar ook in toenemende mate volwassenen met autisme. Zij worden door middel van behandeling en ondersteuning voorbereid op een zo zelfstandig mogelijk leven en een zo groot mogelijke maatschappelijke participatie.

Meer weten?

www.leokannerhuis.nl
www.milestoneseportfolio.nl





Ingezonden persbericht