De Melkweg

PERSBERICHT ­ MELKWEG AMSTERDAM

FLIGHT OF THE CONCHORDS VOOR HET EERST TE ZIEN IN
NEDERLAND: TWEE EXCLUSIEVE CONCERTEN IN DE MELKWEG Het komische duo Flight Of The Conchords komt op maandag 3 en dinsdag 4 mei naar de Amsterdamse Melkweg voor twee concerten. Het is de eerste keer dat het duo in Nederland optreedt. Flight Of The Conchords bestaat uit de twee Nieuw Zeelanders Bret McKenzie en Jemaine Clement. Ze zijn bekend geworden met hun gelijknamige comedyserie op de Amerikaanse betaalzender HBO. Hoewel de comedyserie nooit op de Nederlandse televisie is uitgezonden, heeft Flight Of The Conchords ook in Nederland een cultstatus verworven, niet in de laatste plaats door de release van de eerste twee seizoenen binnen het HBO DVD label en via internet. De voorverkoop voor beide concerten start zaterdag 6 maart. Als speciale actie ontvangen de eerste vijftig kopers via ticketservice.nl gratis het eerste seizoen van Flight of the Conchords op DVD.
In de comedyserie Flight Of The Conchords worden reguliere scènes afgewisseld met gerelateerde muzikale intermezzo's. Het verhaal gaat over de Nieuw Zeelandse folkband Flight Of The Conchords die probeert het in Amerika te maken. Het duo omschrijft zichzelf als "het op drie na populairste folkparodie duo van Nieuw-Zeeland". Ze zijn vastbesloten Amerika te veroveren met de hulp van hun klungelige manager Murray, die de rest van zijn dagen slijt als stoffige medewerker op de Nieuw Zeelandse ambassade. Eén fan hebben ze al: de getrouwde stalker Mel. Het duo won in 2008 een Grammy voor hun eerste album "The Distant Future" en bracht vorig jaar het album "I Told You I Was Freaky" uit op het vermaarde Subpop label. Het debuutalbum is het best verkochte album van Subpop, vóór Nirvana's `Bleach'. Eind 2009 maakte het duo bekend na twee seizoenen te stoppen met de comedyserie. Flight Of The Conchords blijft echter als muzikaal duo bestaan en is nu klaar voor een Europese tour. FLIGHT OF THE CONCHORDS
maandag 3 en dinsdag 4 mei ­ Melkweg, The MAX
aanvang: 20.00 uur - entree: 25,00 + lidm. (standing / seated) Voorverkoop start zaterdag 6 maart om 10.00 uur via www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen.
www.melkweg.nl