Gemeente Rotterdam

2010 / 71

28 april 2010

Bidbook HollandBelgium Bid

Maandag 3 mei 2010

Vanaf 10.30 uur

Stadhuis, Coolsingel 40

Burgemeester Aboutaleb overhandigt Rotterdamse bijdrage Bidbook HollandBelgium Bid

Rotterdam officieel kandidaat speelstad WK 2018/2022

Rotterdam is officieel kandidaat speelstad voor de kandidatuur van Nederland en België voor het WK voetbal 2018 of 2022. Op maandag 3 mei aanstaande wordt het Bidbook vanuit Amsterdam naar Rotterdam gebracht. Burgemeester Aboutaleb neemt voor het Stadhuis het bidbook in ontvangst en zal het Rotterdamse hoofdstuk op ceremoniële wijze toevoegen.

Op 14 mei presenteert Ruud Gullit, President van The HollandBelgium Bid, in Zurich het Bidbook van The HollandBelgium Bid aan FIFA-voorzitter Joseph S. Blatter.. In aanloop naar 14 mei brengen de twaalf kandidaat speelsteden Amsterdam, Antwerpen, Charlerois, Brugge, Brussel, Gent, Genk, Eindhoven, Enschede, Heerenveen, Luik en Rotterdam figuurlijk de verschillende hoofdstukken van het Bidbook bij elkaar tijdens de zogenoemde Twaalfstedentocht.

Tijdens deze tocht wordt op duurzame wijze per stad steeds een deel van het Bidbook toegevoegd. Dit gebeurt per fiets, de trein, de boot of de (hybride)bus. De Twaalfstedentocht is op 29 april gestart in Heerenveen en in Genk en eindigt op 6 mei in Antwerpen waar de demissionair premiers van België en Nederland, Leterme en Balkenende, het totale Bidbook symbolisch meegeven aan The HollandBelgium Bid.

Rotterdam staat extra in de belangstelling vanwege de plannen rond het Stadionpark op Rotterdam-Zuid. De Nieuwe Kuip vormt het icoon van het Stadionpark en is een belangrijk onderdeel van The HollandBelgium Bid. De plannen voor het nieuwe stadion voldoen aan alle eisen die de FIFA stelt om de finalewedstrijd van het WK 2018 te spelen. Burgemeester Ahmed Aboutaleb onthult samen met sportwethouder Peter Lamers en Rotterdamse ambassadeurs, een visual van het gebied zoals dat er in 2018 uit kan gaan zien.



Gemeente Rotterdam