Ingezonden persbericht


Gelre TV in digitale basispakket bij UPC
Gelderse regionale TV zender nu ook digitaal in een groot deel van Gelderland

Gelre TV is vanaf maandag 3 mei ook te ontvangen in het digitale basispakket van kabelbedrijf UPC op kanaal 703. Daarmee breidt de Gelderse regionale commerciële zender verder uit richting stadsregio Arnhem en Nijmegen en delen van Betuwe/Rivierenland. Hierdoor wordt het bereik aanzienlijk vergroot.

Gelre TV brengt regionaal nieuws met het dagelijkse programma Nieuwsmagazine en actueel nieuws op teletekst en internet. Daarnaast zijn er verschillende programma's zoals regionale sport in Sportmagazine, regionale zorg in Gezonde Zorg, nationale en regionale artiesten in Hart voor Muziek en het regionale business-to-business programma Goede Zaken.

De regionale TV zender voor Gelderland is in 2005 gestart metdagelijks gepresenteerde televisie-uitzendingen in Oost-Gelderland (Graafschap TV). Begin 2009 volgde de gehele Veluwe (regio Apeldoorn, Barneveld, Ede, Harderwijk) onder de naam Gelre TV. In het begin alleen via de analoge kabel van UPC en via internet (livestream en Programma Gemist). Eind 2009 ook via de glasvezel van Glashart en KPN en via interactieve TV van KPN.

Gelre TV maakt samen met de regionale zender Graafschap TV (Oost-Gelderland), Zinopsis Mediaproducties en Media Sales Gelderland deel uit van Mediagroep Gelderland. Gelre TV en Graafschap TV hebben samen een potentieel bereik van zo'n 1,7 miljoen inwoners.

Op kanaal 703 in het digitale basispakket
Het digitale basispakket van UPC is het standaard pakket die elke digitale abonnee van UPC standaard ontvangt. Gelre TV is in het digitale basispakket kosteloos te ontvangen op kanaal 703.

Ontvangstmogelijkheden Gelre TV in Gelderland

UPC
Analoog: kanaal 31+ (552 MHz), kanaal s15 (256 MHz) Digitaal: kanaal 703

Glashart (XMSNet, Solcon, Lijbrandt, ConceptsICT, Come One, Edutel, KickXL)* Digitaal: kanaal 315

KPN interactieve TV*
Digitaal: kanaal 522

CAI Harderwijk
Analoog: kanaal 6 (182,25 MHz)
Digitaal: kanaal 14

Internet
Livestream: live.gelre.tv
On demand: gemist.gelre.tv


* Bij Glashart en KPN Interactieve TV is Gelre TV ook buiten de provincie Gelderland te ontvangen in o.a. Amersfoort, Bathmen, Deventer, Dronten, Enschede, Haaksbergen, Holten, Houten, Veenendaal en Zeewolde.