KPN NV

KPN Nieuws

KPN en bonden bereiken onderhandelaarakkoord over CAO

Datum

3 mei 2010

Nummer

030

KPN en de vakbonden zijn het in een zogeheten onderhandelaarakkoord eens geworden over de KPN CAO 2010. De vaste salarissen gaan met terugwerkende kracht vanaf 1 januari met 1% omhoog. Ook de variabele beloning, de CAO-bonus, gaat met 1% omhoog. Medewerkers gaan iets meer bijdragen aan hun pensioen; per 1 juli aanstaande gaan alle KPN-ers per saldo 1% meer pensioenpremie betalen. Verder krijgen medewerkers hogere kortingen op het gebruik van een groot aantal KPN-diensten.

Daarnaast zijnde partijen overeengekomen dat het huidige Sociaal Plan tot eind 2010 doorloopt. De komende maanden zal worden onderhandeld over een nieuw Sociaal Plan. De gesprekken over een nieuwe pensioenregeling zullen ook worden hervat.

De bonden Qlix, CNV Publieke Zaak en CMHF/VPP hebben KPN laten weten het akkoord met een positief advies aan hun kaderleden voor te zullen leggen. De onderhandelaar van Abvakabo FNV heeft laten weten niet gelijk in te kunnen stemmen maar het als een eindbod aan zijn kaderleden voor te gaan leggen. Uiterlijk 15 juni koppelen alle bonden de uitkomst van hun ledenraadpleging aan KPN terug.