Gemeente Beverwijk


NS Poort en Dura Vermeer tekenen aannemingsovereenkomst bouw Stadhuis

Ontwikkelaar NS Poort en Dura Vermeer Bouw Haarlemmermeer hebben de aannemingsovereenkomst voor de bouw van het Stadhuis in Beverwijk ondertekend. Het gebouw omvat 7.800 m2 en wordt ontwikkeld in opdracht van de gemeente Beverwijk en Milieudienst IJmond. Begin juni 2010 wordt naar verwachting gestart met bouwen en de oplevering vindt plaats eind 2011.

De bouw van het Stadhuis, waarin zowel de gemeente Beverwijk als de Milieudienst IJmond worden gehuisvest, is na de ingebruikname van het nieuwe busstation het tweede project van de Vernieuwing Stationsgebied. Het maakt deel uit van het programma Beverwijk Vitale Stad. Onder het motto 'beter wonen, beter werken, beter leven' werken Beverwijk en haar partners aan een grootschalige stedelijke vernieuwing om de stad gereed te maken voor de toekomst. Het programma voorziet in de herstructurering van oude wijken, een levendig, goed bereikbaar stadshart met regionale functies op het gebied van publieke dienstverlening, winkelen en uitgaan, een goede infrastructuur, voldoende recreatieve voorzieningen en openbaar groen en een florerend bedrijventerrein.

Het nieuwe Stadhuis past bij Beverwijk. Vitaal, transparant en tussen de mensen. Een Stadhuis waar je graag komt en goed en vriendelijk wordt geholpen. Het nieuwe Stadhuis krijgt een centrale plaats in het levendige hart van Beverwijk op het Stationsplein naast het recent opgeleverde busstation. Daarmee maakt het stadhuis deel uit van de nieuwe stationsomgeving. Het ontwikkelen van een duurzame locatie was een vereiste voor de Milieudienst. Het toepassen van een warmte-koudeopslag levert hieraan een belangrijke bijdrage. Een speerpunt van de gemeente Beverwijk is de toepassing van flexwerken waardoor de samenwerking tussen afdelingen binnen de gemeente wordt gestimuleerd en een klantgerichte dienstverlening nog beter wordt ondersteund. Na de verhuizing wordt het huidige Stadskantoor aan het President Kennedyplein gesloopt. Dat maakt de weg vrij voor de herstructurering van de Wijkerbaan en het gebied eromheen.

NS Poort is onderdeel van de Nederlandse Spoorwegen en ontwikkelt, beheert en exploiteert stationsgebieden. NS Poort stelt zich onder meer als doel aangename en sociaal veilige stationsgebieden te ontwikkelen. Het stadhuis wordt ontwikkeld in het stationsgebied van de gemeente Beverwijk en pas heel goed binnen deze ambities. Het pand is ontworpen door Jeanne Dekkers van JDA Architectuur.

Beverwijk, 3 mei 2010