Ingezonden persbericht


Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Vervul je 'Aviodroom' in een straaljager en helikopter

Lelystad, 3 mei 2010 - Alle kinderen die piloot of stewardess willen worden, en alle kinderen die dromen van verre zakenreizen omdat ze later een internationaal sportman, directeur of zakenman willen zijn, kunnen nu bij de Aviodrome op de geschiedenis vooruit lopen. Tijdens de meivakantie kunnen ze nu zelf in een helikopter of in de cockpit van een vliegtuig stappen!

Straaljagers
In deze meivakantie (van 30 april t/m 16 mei) kunnen kinderen in de cabine van bijvoorbeeld een Sikorsky-helikopter stappen of in de cockpit van een Saab Viggen-straaljager. Ook de Boeing 747 Jumbojet, de historische DC-4 en diverse andere vliegtuigen zijn deze schoolvakantie geopend voor publiek. En ook vaders en moeders mogen hun fantasie de vrije loop laten en in de bijzondere en historische vliegtuigen plaatsnemen.

Luchtsportendag
Op Hemelvaartsdag, donderdag 13 mei, wordt er een heuse Luchtsportendag bij de Aviodrome georganiseerd! Bezoekers kunnen zien hoe een modelvliegtuig wordt gebouwd, hoe modelraketten worden afgeschoten en komen te weten hoe een zweefvliegtuig werkt. Verder worden er spectaculaire shows op muziek gegeven met een modelvliegtuigje.

Kindervliegweekend
Wegens groot succes verlengd! Tijdens het Hemelvaartweekend van 13 t/m 16 mei is er een speciale actie voor kinderen van 8 tot 16 jaar om goedkoop een rondvlucht te maken. Ze mogen namelijk voor ¤ 35,- 15 minuten meevliegen in een Cessna 172 sportvliegtuig. Het is niet mogelijk van te voren een plaatsje te reserveren en vol=vol. Meer informatie over de activiteiten in de meivakantie en het maken van een historische vlucht is te vinden op www.aviodrome.nl. Het Nationaal Luchtvaart-Themapark is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur, met uitzondering van de maandagen buiten de schoolvakanties, en bevindt zich aan de Pelikaanweg 50 op Luchthaven Lelystad.




Ingezonden persbericht