Ingezonden persbericht


Teijin Aramid gaat grote rol spelen in wereldwijde vezeltechnologie Teijin bundelt haar krachten in Aramid Fibers Business Group

Arnhem, 3 mei 2010 - Het Arnhemse Teijin Aramid (spreek uit: Tee-Djin) gaat een belangrijke rol spelen in een nieuwe organisatie van de Japanse Teijin Groep. Met de Aramid Fibers Business Group (AFBG) worden de verschillende activiteiten van Teijin op het vlak van vezeltechnologie gebundeld voor een wereldwijde aanpak van haar commerciële activiteiten.

De integratie in AFBG zorgt voor een samenvoeging van vezeltechnologieën waar alle aramide producten binnen de Teijin Groep, te weten Twaron, Technora, Teijinconex en Sulfron, worden aangeboden aan de klanten. Nieuwe technologieën en productontwikkelingen zoals verschillende nieuwe aramide structuren, meta-aramide papier, kunstleer en specialiteit textielvezels vallen onder deze divisie.

Op 1 april 2009 is een speciale stuurgroep, onder leiding van Eiso Alberda van Ekenstein, ingesteld om de nieuwe organisatie vorm te geven. Eiso Alberda van Ekenstein geeft tevens leiding aan de AFBG en is daarmee het eerste niet-Japanse lid van de Management Board van de Teijin Group. Deze integratie is voltooid op 1 april 2010. Gert Frederiks heeft daarmee het roer overgenomen van Alberda van Ekenstein als de CEO & President van Teijin Aramid BV in Arnhem.

Eiso Alberda van Ekenstein: "De integratie betekent dat al onze aramide vezelactiviteiten binnen Teijin onder één dak worden gebracht. Hiermee toont de onderneming haar vertrouwen in de toekomst van aramide en bundelen we onze krachten voor een sterkere marktpositie. Teijin is op dit moment al verantwoordelijk voor zo'n 50% van de wereldwijde productie van aramide. Verdere groei ligt in het verschiet nu we ons kunnen profileren met een sterke portfolio met 'high performance' vezels en totaaloplossingen voor onze industriële afnemers."

Met investeringen van ruim één miljard euro gedurende de laatste acht jaar is Teijin één van de grootste investeerders in de Nederlandse economie. Deze investeringen zijn gebruikt om de productielocaties in Emmen en Delfzijl uit te breiden en daarmee is de werkgelegenheid in deze regio's aanzienlijk vergroot.

Aramide is een vezel die vijf keer sterker is dan staal bij eenzelfde gewicht, bestand tegen grote hitte, slijtagebestendig en biedt innovatieve toepassingen voor verschillende industriële sectoren zoals defensie, automobiel, composieten, olie & gas en telecom. Een van de laatste innovaties is de bouw van de overspanning en gevel van het Stedelijk Museum waarbij de supersterke aramidevezel Twaron van Teijin Aramid wordt ingezet.

//////////////////////////////////////////

Over Teijin Aramid
Wij zijn Teijin Aramid, een dochteronderneming van de Teijin Groep met een passie voor aramide. Onze toewijding aan zowel ons product als onze klanten heeft ons een wereldleider in aramide gemaakt. Daar waar sterkte, duurzaamheid, veiligheid, warmtebestendigheid of een laag gewicht nodig is, is ons Twaron ®, Sulfron ®, Teijinconex ® of Technora ® aanwezig. Onze producten zijn wereldwijd te vinden in veel verschillende toepassingen en markten zoals automotive, ballistische bescherming, marine, civiele techniek, beschermende kleding, optische kabels en olie & gas. Met onze vier hoogwaardige aramide vezels - geproduceerd in onze fabrieken in Nederland en Japan - bieden wij een breed pallet aan producten. En met onze ongekende kennis en ervaring zijn wij in staat continu te werken aan nieuwe innovaties. Vaak in samenwerking met klanten en partners via onze wereldwijde sales & marketing organisatie. Dat is 'The power of Aramid'. Als u meer wilt weten over de wereld van aramide of als u ideeën wilt uitwisselen over nieuwe oplossingen, bezoek dan onze website www.teijinaramid.com.

Over de Teijin Groep
Teijin Aramid is onderdeel van de Teijin Groep. Teijin is een mondiale, technologiegedreven groep die actief is op vijf hoofdgebieden: synthetische vezels (polyester vezels, koolstof vezels en aramide vezels); films en kunststoffen; farmaceutica en medische hulpmiddelen; groot- en detailhandel; en IT en nieuwe producten. Teijin Limited, de holdingmaatschappij van de Teijin Groep, is genoteerd aan de aandelenbeurzen van Tokio en Osaka. De organisatie had een geconsolideerde omzet van 9,4 miljard dollar (943,4 miljard yen, 1 dollar = 100 yen) in fiscaal jaar 2008 en heeft wereldwijd 19.453 medewerkers verspreid over 169 bedrijven wereldwijd. Ga voor meer informatie naar www.teijin.co.jp/english.



Ingezonden persbericht