Ingezonden persbericht


Persbericht

Breda, 3 mei 2010

Outdoorchef laat mensen meer genieten van buiten eten

Kookscholen voor barbecueliefhebbers

Barbecuefabrikant Outdoorchef wil de miljoenen Nederlandse liefhebbers van barbecueën en buiten eten leren om meer te halen uit hun 'buitenkeuken'. Daarom worden in Nederland onder de naam Outdoorchef Experience negen kookscholen opgezet onder leiding van gerenommeerde chef-koks. Onlangs is de eerste school geopend in het Brabantse Aarle-Rixtel, het oudste culinair centrum van Nederland. Liefhebbers van buiten eten worden er klaargestoomd voor het bereiden van een volwaardig viergangenmenu op de barbecue.

Op de gemiddelde Nederlandse barbecue is vaak alleen plaats voor de standaard hamburgers, worstjes en saté. De moderne apparatuur zoals van Outdoorchef biedt echter veel meer mogelijkheden dan alleen barbecueën. Met hetzelfde toestel kan gemakkelijk ook worden gegrild, gebraden en gekookt, waardoor veel meer gevarieerde maaltijden buiten kunnen worden bereid zonder dat daarvoor een dure professionele buitenkeuken nodig is. Vooral die mogelijkheden wil Outdoorchef via de kookscholen over het voetlicht brengen, naast uiteraard nuttige tips om aangebrand of juist niet gaar vlees te voorkomen.

Samenwerking met Apollokruiden
Voor de lessen in de kookscholen Outdoorchef Experience is een samenwerkingsverband aangegaan met Apollokruiden. In de smaakvolle producten van dit merk wordt nagenoeg geen zout gebruikt, terwijl de marinades en kant-en-klare sauzen vrijwel allemaal op waterbasis zijn gemaakt in plaats van op oliebasis. Deze gezonde kruidenmixen, marinades en sauzen sluiten naadloos aan op de filosofie van Outdoorchef over gezond barbecueën.

Themaprogramma's
Outdoorchef Experience, een initiatief van Ron Michel, Head Sales & Marketing Benelux van Outdoorchef, gaat werken met diverse themaprogramma's. Zo wordt bijvoorbeeld veel rekening gehouden met de seizoenen en met het gebruik van streekproducten. Op de langere termijn vindt ook een uitbreiding plaats met cursussen voor gevorderden. Niet alleen individuele barbecueliefhebbers kunnen er een leuke dag doorbrengen, ook voor bedrijfsuitstapjes of andersoortige groepen zijn aantrekkelijke mogelijkheden gecreëerd. Afhankelijk van het gewenste programma en de samenstelling van de groep cursisten bedragen de kosten ¤ 59,- tot ¤ 100,- per pe persoon, uiteraard inclusief (zelfbereid) eten en drinken.

Na de eerste kookschool in Aarle-Rixtel zullen de acht andere kookscholen in Nederland - en één in België --- snel volgen. Een compleet overzicht van de kookscholen, de data waarop ze worden geopend en de cursusprogramma's is binnenkort te vinden op www.outdoorchef.nl.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht