Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuwe fase voor Nest in 2010
De Haagse tentoonstellingsruimte Nest groeit en gaat een nieuwe fase in

Den Haag 3 mei 2010 ­ Nest heeft dit jaar een structurele subbsidie ontvangen van onder andere de Mondriaan Stichting en de Gemeente Den Haag. De tentoonstellingsruimte in Den Haag won het vertrouwen van deze instanties door haar hoge, inhoudelijke kwaliteit en een publieksvriendelijke houding. Met de komst van deze subsidie heeft Nest de ruimte om te groeien en te professionaliseren. Nest is eind 2007 ontstaan vanuit de behoefte om tentoonstellingen te organiseren door kunstenaars uit de DCR, de kunstenaarsbroedplaats waarin Nest is gevestigd. Inmiddels is Nest uitgegroeid tot zelfstandige organisatie met een eigen programma.

Het nieuwe team van Nest bestaat, met de komst van twee nieuwe medewerkers, nu uit vijf mensen. Eelco van der Lingen, de initiator van Nest is door het bestuur aangesteld als directeur. Hij is eindverantwoordelijk voor het programma en geeft leiding aan het team. Mandy Prins is als curator aangenomen om samen met de directeur het programma verder vorm te geven en uit te voeren. Marijn Ottenhof is coördinator en daarmee het organisatorisch hart van de organisatie. Joncquil de Vries, vanaf 2008 betrokken bij Nest, groeit door als adviseur die de plannen van Nest kritisch zal begeleiden. Junior coördinator Puck Verkade is verantwoordelijk voor de gastheren en -vrouwen van Nest.

Nest, kunstplatform nieuwe stijl.
Nest staat voor hoogwaardige kunst op een plaats die toegankelijk en interessant is voor lokale, nationale en internationale bezoekers, kunstenaars en curatoren. Nest is ontstaan vanuit een kunstenaarsinitiatief, en onderscheidt zich door een nauwe samenwerking tussen curator en kunstenaar. Er bestaat de behoefte aan een stevig inhoudelijke basis, dit leidt echter niet tot verwijdering van het publiek, bij Nest is er geen hoge drempel. Nest wil bezoekers laten zien en beleven dat beeldende kunst niet moeilijk hoeft te zijn.

Het nieuwe Nest vindt zijn visuele weerslag in een nieuwe huisstijl en website (www.nestruimte.nl), ontworpen door vaste vormgever Janneke Hendriks.

Structurele steun.
Nest wordt gesteund door: Stroom Den Haag, de gemeente Den Haag en de Mondriaan Stichting, Fonds 1818, het Fonds voor Beeldende Kunsten, Vormgeving en Bouwkunst en het Oranje Fonds.

EINDE BERICHT




Ingezonden persbericht