VerkeersInformatieDienst

Spits drukker door ongevallen en werkzaamheden

3 mei 2010, 17:09
De avondspits van maandag verloopt minder rustig dan verwacht.

Werkzaamheden op het knooppunt Lunetten zorgen voor files op de A27 richting Gorinchem. Tussen Utrecht-Noord en Nieuwegein staat 10 kilometer file, en ook op de A28 van Amersfoort naar Utrecht voor het knooppunt Rijnsweerd.

In België vinden op de E19, het verlengde van de Nederlandse A16, nog werkzaamheden plaats die zo af en toe voor file zorgen voor het knooppunt Klaverpolder waar tevens een omleiding is ingesteld. Verkeer richting Antwerpen kan daar beter omrijden via Zeeland over de A17, de A58 en de A4.

Dan hebben we ook nog te maken met afsluitingen door ongevallen. Zo is de N9 richting Den Helder in beide richtingen afgesloten tussen de weg naar Koedijk en de weg naar Bergen (Kanaaldijk) en is de N468 Maasland Delft in beide richtingen afgesloten tussen Maasland en de weg naar de Lier. Vooralsnog zorgen de afsluitingen niet voor vertraging voor het verkeer.

Verder staan er ook nog lange files op bijvoorbeeld de N15 richting Ridderkerk (16 kilometer), op de A13 richting Rotterdam voor het knooppunt Kleinpolderplein (9 kilometer) en op de A50, Arnhem - Oss, tussen Renkum en het knooppunt Ewijk (9 kilometer).

Hiermee is de verwachte lichte spits toch uitgelopen naar een zware spits met op het voorlopige hoogtepunt 229 kilometer file op de Nederlandse snelwegen.