Gemeente Berkelland


Let op bij verkoopakties van kaarten en het werven van donateurs

De gemeente Berkelland krijgt af en toe signalen dat er langs de deur prentbriefkaarten, pentekeningen en kopieën van schilderijen worden verkocht. Ook krijgen wij meldingen dat er donateurs worden geworven voor een goed doel. Dit zijn acties waarvoor geen gemeentelijke vergunning is verleend. Komt er iemand bij u aan de deur en u vertrouwt het niet, dan vragen wij u dit te melden bij de Gemeentewinkel, telefoon 0545-250 250 of buiten kantooruren bij de politie, telefoon 0900-8844.

Wij hebben regels vastgesteld voor het collecteren en het houden van huis-aan-huis acties. Iedereen die langs de deur wil voor het goede doel heeft daarvoor een vergunning van ons nodig. In een week kunt u maximaal twee keer iemand aan de deur krijgen voor het goede doel. Eén keer voor een collecte en één keer voor een plaatselijke actie. Die plaatselijke actie mag dan geen collecte zijn. Een plaatselijke collecte kan alleen in een week dat er geen landelijke collecte is.

Wekelijks wordt in BerkelBericht gepubliceerd welke instellingen/verenigingen een vergunning hebben gekregen om langs de deuren te gaan. Twijfelt u aan het goede doel? Dan kunt u tijdens kantooruren altijd bellen, telefoon 0545 - 250 250.