Politie Gelderland-Zuid

Herdenkingsceremonie rustig verlopen voor politie

Groesbeek, 03-05-2010 o De herdenkingsplechtigheid van Canadese gevallenen in de Tweede Oorlog op de Canadese militaire Erebegraafplaats in Groesbeek maandag is voor de politie rustig verlopen. Hare Majesteit de Koningin, prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven en tal van hoogwaardigheidsbekleders woonden de herdenking bij. De middag is zonder noemenswaardige incidenten verlopen.

De politie heeft zich de afgelopen periode, samen met partnerorganisaties, voorbereid op de herdenkingsbijeenkomst. Honderden veteranen waren voor de gelegenheid naar Groesbeek gekomen, net als een groep Canadese scholieren.

Bij de beveiligingsmaatregelen en de inzet van de politie stond het publieksvriendelijke karakter van de herdenking voorop. Naast toezicht voor een veilig verloop werden agenten ingezet ter ondersteuning bij afzettingen van toegangswegen. Er is gezocht naar balans tussen de gewenste open sfeer en veiligheidseisen. Daarbij zijn natuurlijk ook eerdere ervaringen rondom koninklijk bezoek meegenomen.

In verband met de herdenking was het gebied rond debegraafplaats aan de Zevenheuvelenweg maandag overdag afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers hadden wel vrije doorgang. De genomen verkeersmaatregelen en wijziging in busroutes waren vooraf via de gemeente Groesbeek bekend gemaakt.
(08)

Laatst gewijzigd 03-05-2010 19:47 | © Regio Gelderland-Zuid |