Gemeente Berkelland


Vrijwilligersinformatie

Vacature van de maand

Gehandicapten Platform Berkelland vraagt om gastdocenten voor scholenproject!

Gehandicapten Platform Berkelland heeft op dit moment een mooi project. Zij geven gastlessen op basisscholen. Die lessen gaan over het leven met een beperking. Leerlingen krijgen informatie en kunnen door een spel zelf ervaren wat het kan betekenen om te leven met beperkingen.
Het Gehandicaptenplatform zoekt vrijwilligers die acht uur in de maand tijd willen geven aan dit project. Overdag gedurende schooltijden en deelnemen aan het periodiek overleg van de commissie Scholenproject in de avonduren.
Het is fijn als de vrijwilliger kennis heeft van het werken met groepen kinderen. Het is een meerwaarde (géén voorwaarde) als iemand zelf een beperking heeft en zo vanuit de eigen ervaring kan werken. Het inwerken bestaat voornamelijk uit het inlezen in de methodiek van de les. Reiskosten worden vergoed. Als vrijwilliger van de commissie kan worden deelgenomen aan de incidentele trainingen die worden gegeven door Zorgbelang Gelderland. Hebt u belangstelling voor dit vrijwilligerswerk? Dan kunt u contact opnemen met Christine Peter 0545-842 398, g.peter@upcmail.nl.

vrijwilligers meiden schilderen kastjes.JPG

U kunt ook de website www.vrijwilligersinformatiepunt-berkelland.nl bezoeken. U gaat dan naar "ik zoek vrijwilligerswerk" en naar "klik hier om de vacatures te bekijken". Vervolgens kiest u voor activiteit "educatie". In het lijstje dat daarna verschijnt, treft u de vacature aan. Als u erop klikt, verschijnt de informatie. Onderaan de pagina vindt u de link waarmee u op de vacature kunt reageren. De organisatie ontvangt uw reactie per e-mail en zal dan zeker contact met u opnemen.

Vacaturebank voor vrijwilligerswerk

Steeds meer organisaties en burgers weten onze website met de vacaturebank voor vrijwilligerswerk te vinden. Op een centrale plek vacatures plaatsen en naar vacatures zoeken laat een positief resultaat zien. Momenteel staan er 44 vacatures open. U kunt deze vinden via de website www.vrijwilligersinformatiepunt-berkelland.nl, maar ze zijn ook in te zien in de map die op elk Pluspunt ligt en op de drie locaties van Betula, 't Spieker in Eibergen, Het Hof in Borculo en het Bastion in Neede.

Maatschappelijke Stage

Vanaf schooljaar 2011-2012 zijn leerlingen verplicht om maatschappelijke stage te lopen. Maar de maatschappelijke stage is in Berkelland nu al in volle gang en laat mooie resultaten zien. Al 70 organisaties die met vrijwilligers werken hebben zich ingeschreven op de website www.vetvrijwillig.nl en in totaal 175 vacatures geplaatst waarop de leerlingen van het voortgezet onderwijs in Berkelland konden reageren. Ook zetten de scholen groepen leerlingen in onder leiding van een docent. Vele klussen zijn hierdoor al geklaard, zijn ervaringen opgedaan door leerlingen en organisaties en is ondertussen de maatschappelijke stage een vertrouwd en gewild fenomeen aan het worden.
In de landelijke dagbladen wordt nu al melding gemaakt dat 17,2 procent van de leerlingen als vaste vrijwilliger `blijven hangen' bij de organisaties waar de leerlingen hun maatschappelijke stage hebben gelopen. Zo zijn de leerlingen van het voortgezet onderwijs dus echt de vrijwilliger van de toekomst, zo laat demissionair staatssecretaris Marja van Bijsterveld weten.
Het VrijwilligersInformatiePunt Berkelland is als stagemakelaar blijvend op zoek naar (nieuwe) stageplekken. Meld u dus aan, het loont de moeite! Organisaties in Neede zijn wat ondervertegenwoordigd, dus die worden vooral opgeroepen om mee te doen.
Neem contact op met Gea Kasper: 0545-469988 /
g.kasper@betulawelzijn.nl. Haar werktijden voor VrijwilligersInformatiePunt Berkelland zijn maandag, dinsdag en woensdagmiddag.

VrijwilligersInformatiePunt Berkelland

Marktstraat 1, 7271 AX Borculo

Nieuwe weg 5-06, 7261 NL Ruurlo

Nieuwstraat 4, 7151 CE Eibergen

Hofmaat 2, 7161 GM Neede

Openingstijden: 8.30 - 12.30 uur.

Telefoon: 0545 - 250 250