Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

DANONE EAUX FRANCE EN CHEP WERKEN SAMEN OM HUN

CO2 EMISSIES TE REDUCEREN

Meer dan 1,650 truckverplaatsingen worden overbodig en verlagen de CO2 uitstoot met 1.000 ton per jaar. Dit is het gevolg van de beslissing om CHEP pallets per spoor te vervoeren uit het Verenigd Koninkrijk en Duitsland naar Danone Eaux France.

Tiel - CHEP, wereldwijd toonaangevend op gebied van pallet- en containerpooling, heeft een transportovereenkomst getekend met Danone Eaux France, met betrekking tot de merken Evian en Volvic, om hun treindiensten tussen het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk te gebruiken voor de distributie van lege CHEP pallets.*

Danone Eaux France, wereldwijd de tweede grootste producent van flessenwater, levert zijn Evian en Volvic producten - uit de fabrieken in Auvergne en de Franse Alpen - aan de spoorterminal van Daventry (UK). Hiervoor worden tot vijf treinen per week ingeschakeld.

Voor de terugreis worden de treinen met lege CHEP pallets gevuld die voorheen met vrachtwagens naar het Europese vasteland werden vervoerd. Naar schatting zou dit op jaarbasis neerkomen op 460.000 pallets. Nog eens 240.000 CHEP pallets worden teruggestuurd, volgens een soortgelijke overeenkomst, uit de logistieke centra van Danone in Hockenheim en Duisbourg (Duitsland) naar Evian (Frankrijk). Hier wordt gebruik gemaakt van treincapaciteit die voortvloeit uit de leveringen van Danone naar het centrum en het noorden van Duitsland.

Pierre-Yves Corbiere, Country General Manager CHEP Frankrijk, verduidelijkt : "Samenwerken met Danone Eaux France is een boeiende mogelijkheid. Zowel CHEP als Danone Eaux France zijn begaan met het effect van onze activiteiten op het milieu. We schatten dat CHEP jaarlijks bijna 700.000 pallets zal kunnen vervoeren via deze spoordiensten, waardoor 1.650 truckverplaatsingen overbodig worden en aldus de CO2 emissies met 1.000 ton gereduceerd worden."

Nicolas Ravaille, van de afdeling logistics purchasing bij Danone Eaux France, legt uit: "Sinds 2005 hebben Evian en Volvic hun CO2 emissies in het Verenigd Koninkrijk met 15% gereduceerd. Dit initiatief met CHEP zal ons helpen om deze emissies nog verder te verminderen. CHEP heeft bewezen een uitstekende partner te zijn door het hanteren van dezelfde waarden bij de bescherming van het milieu."

Enrique Garcia, Vice President Logistics CHEP Europe, zei: "De mogelijkheid om de extra spoorcapaciteit te gebruiken op de terugreizen is een zeer goed voorbeeld van hoe de samenwerking tussen onze twee organisaties aanzienlijke voordelen genereert, zowel op gebied van milieu als van kostenbesparingen. Bij dit internationale project zijn in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland tal van partijen betrokken, waaronder twee verschillende logistics service providers."

Met de eerste testen tussen het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk werd in december 2009 begonnen en het project werd tot eind januari verlengd. Tijdens deze periode werden in totaal meer dan 50.000 pallets vervoerd. Een belangrijke uitdaging was het verwerken van complexe multimodale stromingen, met pallets die uit de CHEP service centra naar de spoorterminal van Daventry aangeleverd worden, waar ze op de treinen geladen worden.


* Met goederen die op CHEP pallets ingevoerd worden, is het voor CHEP noodzakelijk zijn pallets door Europa te exporteren zodat zijn materiaalpool in evenwicht blijft.

Over Danone Eaux France
Danone Eaux France beheert de verkoop van de belangrijkste Danone-merken voor waters en dranken waaronder Evian, Volvic, Badoit en La Salvetat, alsook Taillefine. Er werken ruim 2.500 medewerkers verspreid over vijf vestigingen in Frankrijk, waarvan vier bottelarijen.

Voor meer informatie over Danone Eaux France, kunt u contact opnemen met:

Julie Olloix, Communications, Danone Eaux France - + 33 (0)1 56 34 32 89

Over CHEP
CHEP is wereldwijd toonaangevend op gebied van pallet- en containerpooling. Veel van de grootste bedrijven ter wereld maken gebruik van zijn diensten. Het bedrijf telt meer dan 7.500 werknemers in 45 landen. Door een combinatie van hoogwaardige technologie en meer dan 300 miljoen pallets en containers biedt CHEP zijn klanten een bijzondere meerwaarde, een platform waarmee productschade kan worden verminderd en een milieuvriendelijke en duurzame logistieke oplossing. Bevoorradingsketens in de consumentengoederen, land- en tuinbouwproducten, drank en de automobiel industrie worden door CHEP bediend. Wereldwijd werkt het bedrijf samen met partners als Procter & Gamble, SYSCO, Kraft, Nestlé, Ford en GM."