Ingezonden persbericht


Persbericht

Wil jij acteren in een nieuwe Nederlandse speelfilm? Ben jij Dik Trom, Lieve of Dolf?

Grijp nu je kans en maak deze zomer onvergetelijk
als jij een van de hoofdrollen mag spelen in

DIK TROM
Geïnspireerd door de Dik Trom-boeken van C. Joh. Kieviet Het speelfilm debuut van Arne Toonen

Deze zomer starten de opnames van DIK TROM, de nieuwe Nederlandse familiefilm geregisseerd door Arne Toonen. Producent Eyeworks Film & TV Drama is volop bezig met de casting van verschillende rollen.

Voor enkele hoofdrollen is de filmmaatschappij op zoek naar twee jongens en een meisje, die Dik Trom, Dolf en Lieve kunnen spelen. Hun leeftijd is tussen de 12 en 15 jaar.

Dik Trom is een grappige, 'n beetje dikke jongen met kort haar. Lieve is een dromerig, muzikaal en magisch meisje. Dolf is een echte etterbak.

Ga naar www.diktromcasting.nl en lees wat je moet doen om uitgekozen te worden en een van deze begeerde hoofdrollen in de wacht te slepen. Dan wordt deze zomer onvergetelijk en sta je in december op de rode loper bij jouw eigen film.

Een film van Eyeworks Film & TV Drama (Komt een vrouw bij de dokter, De gelukkige huisvrouw, de Brief voor de Koning). Het scenario is geschreven door Mischa Alexander (De Scheepsjongens van Bontekoe, Ellis in Glamourland, Feestje!, Sportman van de eeuw) en Wijo Koek (Alibi, Moordwijven, Zoop-films, Vet hard, Westenwind) en geïnspireerd door de Dik Trom-boeken van Cornelis Johannes Kieviet.

De film wordt geregisseerd door Arne Toonen. Na de Kunstacademie in Arnhem succesvol te hebben afgerond, studeerde hij in 2003 met maar liefst zeven projecten af aan de Filmacademie in Amsterdam. Meteen ging hij aan de slag als commercial regisseur. In 2007 pakte hij de fictie kant weer op met het regisseren van onder andere Milah (commerciële korte film), Schnitzelparadijs de serie (diverse afleveringen), Hou Holland Schoon (One Night Stand), Oh Deer! (NFF masterclass) en Val Dood! (Nps kort).

Te zien in de bioscopen vanaf december 2010
Distributie: Benelux Film Distributors voor Inspire Pictures