Gemeente Oldambt


Brede School Midwolda Oostwold

De realisatie van de Brede School aan de Huningaweg tussen Midwolda en Oostwold
in de gemeente Oldambt is een nieuwe fase ingegaan nu de aanbesteding is afgerond.
De werkzaamheden zijn gegund aan VDR Bouwgroep uit Deventer voor het bouwkundig
deel en aan Harwig BV uit Groningen voor de installaties.

Definitieve gunning verstrekt
Op woensdag 3 maart 2010 heeft de aanbesteding plaatsgevonden van de Brede School Midwolda/Oostwold, een ontwerp van Grunstra Architecten Groep uit Bolsward. VDR Bouwgroep uit Deventer en Harwig BV uit Groningen hebben daarbij met een geldige inschrijving en met de laagste prijs ingeschreven. Na een zorgvuldige controle van deze inschrijvingen en de juridische afhandeling van de aanbestedingsprocedure kon de gemeente Oldambt aan VDR Bouwgroep en Harwig op 29 april 2010 de definitieve gunning verstrekken.

Eerste bouwvergadering
Inmiddels is - na deze zorgvuldige aanbestedingsprocedure - de eerste bouwvergadering geweest waarin alle belangrijke spelers bij elkaar kwamen: architectenbureau, aannemer en installateur en gemeente Oldambt als opdrachtgever. Tijdens de vergadering bleek al snel dat iedereen staat te popelen om met de bouw te beginnen. Die start wordt tussen half mei en begin juni verwacht. Als alles volgens planning verloopt en er geen onverwachte kinken in de kabels komen, is de oplevering 17 juni 2011 - een datum om alvast met potlood in de agenda te zetten.

Brede School

Informeren direct omwonenden
VDR Bouwgroep Deventer gaat nu als eerste aan de gang. Het bedrijf heeft in het verleden ondermeer een multifunctioneel centrum in Wijhe gebouwd en een sporthal in Raalte.
VDR Bouwgroep Deventer zal via een huis-aan-huis verspreide brief, de direct omwonenden informeren over de start en de planning van de werkzaamheden en mogelijke overlast die daar van te verwachten is. Omwonenden krijgen ook een telefoonnummer waar ze eventuele klachten kunnen melden, maar ook andere meldingen kunnen doen (als bijvoorbeeld verdachte personen zich ophouden op het terrein).