Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

3 mei 2010

Probleemloze test op circuit van Brno
Carlo van Dam klaar voor 1000 KM van Spa

VLAARDINGEN - Autocoureur Carlo van Dam rijdt komend weekeinde de 1000 KM-race op Spa in België met de Saleen S7-R van het Oostenrijkse Atlas FX-Team Full Speed. In aanloop van die tweede ronde om de Le Mans Series 2010, testte Carlo vorige week met de Saleen op het circuit van Brno in Tsjechië.

"Het was een probleemloze test, de auto functioneerde prima, alles werkte goed en er ging niks kapot. De Saleen stond nog op oudere Pirelli-banden, terwijl we straks op Spa met de nieuwste Michelins rijden, maar

we hebben waardevolle kilometers gemaakt. Ik reed op Brno samen met Julien Schroyen, mijn Belgische teamgenoot. Bij het runnen van onze auto zijn ook de mensen van K-plus-K betrokken, een organisatie die reeds de nodige successen met de Saleen heeft geboekt. Ik kijk er vanzelfsprekend naar uit om op Spa in actie te komen. In de GT1-klasse mogen we de nodige competitie verwachten, maar het is een lange race en als we geen fouten maken en weinig problemen kennen, sluit ik een goede klassering niet uit."

In de GT1-klasse gaan komend weekeinde behalve twee Saleens S7-R ook drie Fords GT40, een Corvette C6.R en een Aston Martin DBR9 van start. Carlo rijdt dit jaar alle resterende races om de Le Mans Series. "De eerste race in Frankrijk heeft het team overgeslagen, en terwijl we nu de overige vier LMS-races gaan rijden, zijn ze ook reeds bezig met de plannen voor 2011."

END




Ingezonden persbericht