Gemeente Tilburg

29 april 2010

Vakantietoernooi veldvoetbal voor basisonderwijs Tilburg

Tijdens de meivakantie op 3, 4 en 5 mei organiseert de gemeente Tilburg samen met vier voetbalverenigingen (sc 't Zand, vv Zigo, sc Olympus en RKTVV) het veldvoetbaltoernooi voor het Basisonderwijs. Het is een groot toernooi waar ±1250 leerlingen van 41 scholen aan mee doen. Dit jaar zijn de studenten van ROC Sport en Bewegen verantwoordelijk voor de leiding op het veld. Zij worden gecoacht en begeleid door medewerkers van de gemeente Tilburg en de verenigingen. Om alle 136 teams optimaal te kunnen laten voetballen, is het toernooi verdeeld over de voetballocaties bij de organiserende voetbalverenigingen. Op woensdag 5 mei wordt de finale gespeeld. Elke poulewinnaar uit de voorronde is geplaatst voor de finaleronde op woensdag 5 mei bij RKTVV. De toernooidagen beginnen om 09.25 uur.

Vakantietoernooien
Dit vakantietoernooi is een initiatief van de gemeente Tilburg en vormt een onderdeel van de in totaal 13 toernooien die jaarlijks, in samenwerking met onderwijsinstituten en sportverenigingen, georganiseerd worden. Het doel is om kinderen in de leeftijd van 4 t/m 18 jaar op recreatieve én sportieve manier kennis te laten maken met sport.

Fairplay Awards
Zowel in de voorronden als op de finaledag worden er Fairplay Awards uitgereikt aan de sportiefste teams. Dit jaar is er een extra beloning aan het winnen van de Fairplay Awards verbonden. Elk team dat de Award wint mag op de finale dag deelnemen aan clinics, die gegeven worden door topspelers van Willem II. Deze activiteit maakt onderdeel uit van het project Willem II Tilburg United; een programma dat in het teken staat van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Dit persbericht beschrijft activiteiten die horen bij de uitvoering van eerder vastgesteld beleid.




Gemeente Tilburg