Gemeente Mook & Middelaar


Dodenherdenking

Het gemeentebestuur organiseert op maandag 4 mei a.s. de jaarlijkse dodenherdenking in Mook.

Â

De herdenkingsplechtigheid begint om 19.00 uur met een oecumenische herdenkingsdienst in de parochiekerk van Mook.

Â

Na afloop van deze herdenkingsdienst vertrekt om ca. 19.30 uur onder begeleiding van het Gilde St. Sebastianus een stille tocht naar de Britse militaire begraafplaats aan de Groesbeekseweg.

Â

Op de begraafplaats worden een krans gelegd door de burgemeester namens het gemeentebestuur en de inwoners van de gemeente. De leerlingen van basisschool De Staaij uit Middelaar leggen een bloemstuk in het kader van het project âAdopteer een monumentâ. Daarna is er gelegenheid voor de aanwezigen om bloemen te leggen.

Fanfare St. Caecilia uit Middelaar zal de herdenkingsplechtigheid muzikaal begeleiden en enkele hymnes spelen.

Â

De herdenking eindigt om ca. 20.15 uur.

Â

Uitnodiging

Het college van burgemeester en wethouders nodigt u uit deze herdenkings-plechtigheid bij te wonen. Alle gevallenen, maar in het bijzonder de Mookse gevallenen en de militairen die in of nabij de gemeente Mook en Middelaar het leven hebben verloren en ter plaatse begraven zijn, worden herdacht.

Â

Vlag halfstok

Het gemeentebestuur vraagt degenen die over een vlaggenstok of vlaggenmast met vlag beschikken om deze tijdens de nationale dodenherdenking op 4 mei a.s. halfstok te hangen. Dit verzoek geldt in het bijzonder voor de aanwonenden van de Groesbeekseweg tussen de Rijksweg en de Britse militaire begraafplaats.

Ter informatie: de vlag dient met zonsondergang (ca. 21.10 uur) te worden binnengehaald.

Â

Â