Gemeente Son en Breugel


4 mei 2010

Uitnodiging Nationale Herdenking 4 mei 2010

Herdenking

Op maandagavond 4 mei a.s. staat Nederland stil bij de Nationale Herdenking. Wij nodigen u van harte uit deel te nemen aan de Nationale Herdenking in Son en Breugel. We herdenken hierbij alle burgers en militairen die zijn omgekomen sinds het begin van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties of bij vredesoperaties waar ook ter wereld. De herdenking is ook een moment van bezinning op heden en toekomst. Een moment waarop we stilstaan bij de kwetsbaarheid van onze democratische samenleving.

De Harmonie, het St.Catharinagilde, de kinderen van De Krommen Hoek, de scoutinggroepen, de kerken in Son en Breugel en de Sinti's hebben traditioneel een taak op deze dag. We zijn hen dankbaar voor hun medewerking aan de herdenking.

Het is van groot belang dat de plechtigheid gedragen wordt door zoveel mogelijk inwoners van alle leeftijden. Wij nodigen u van harte uit zelf ook bloemen te leggen bij het monument bij de vijver.

Programma 4 mei

* 19.30 uur - Oecumenische dienst in de kerk aan de Zandstraat.
* 19.50 uur - Vertrek stille tocht .De route gaat vanaf de Zandstraat, via het fietspad over de voormalige Lindenstraat, naar de Boslaan, en dan via Europalaan naar het monument bij de vijver.
* 20.00 uur - 2 minuten stilte.

* 20.02 uur - De burgemeester legt samen met de leerlingen van De Krommen Hoek en een vertegenwoordiger namens de Sinti's in Son en Breugel kransen bij het monument. Ook u kunt uw bloemen leggen. De herdenkingsbijeenkomst wordt muzikaal ondersteund door de Harmonie en het Lagrene Ensemble. Het St. Catharinagilde brengt een vendelsaluut.

Lees meer over de betekenis van 4 en 5 mei.

Raadhuisplein 1 - 5691 AL Son en Breugel - Telefoon (0499) 491 491

Home / Openingstijden / Bereikbaarheid / Contact