Gemeente Oldenzaal


Dodenherdenking in Oldenzaal

19 april 2010

Dit lustrumjaar vieren we dat we 65 jaar geleden zijn bevrijd en herdenken we de opofferingen die daarvoor tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gebracht. Ook herdenken we alle andere Nederlandse burgers en militairen die zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesoperaties waar ook ter wereld. Op 4 mei zijn we in Nederland twee minuten stil.

De organisatie van de Oldenzaalse herdenkingsceremonie is in handen van het Comité Nationale Feest- en Gedenkdagen Oldenzaal en nodigt u hierbij uit de herdenkingsceremonie bij te wonen. Het programma is als volgt:

18.45 uur: Aanvang herdenkingsceremonie in Cultureel Centrum De Hof in de Hofmeijerstraat.
19.35 uur: Vertrek stille tocht vanaf Cultureel Centrum De Hof, via de Wilhelminastraat, de Prinses Beatrixstraat en de Spoorstraat naar het herdenkingsmonument aan de Prins Bernhardstraat. 19.50 uur: Aankomst bij het monument aan de Prins Bernhardstraat. 19.52 uur: Het Oldenzaals Mannenkoor zingt.
19.59 uur: Het blazen van het Taptoesignaal.
20.00 uur: Twee minuten stilte.
20.02 uur: Korte toespraak door burgemeester Frans Backhuijs. Aansluitend de kranslegging door de burgemeester namens alle Oldenzalers en de diverse organisaties.
Vervolgens sluit het Oldenzaals Mannenkoor de plechtigheid af.

Wilt u een krans of bloemen leggen bij het monument aan de Prins Bernhardstraat?

Dan verzoeken wij u vriendelijk dit schriftelijk of per mail kenbaar te maken aan het Comité Nationale Feest en Gedenkdagen Oldenzaal, t.a.v. Simone Huizer-Breukers (postbus 354, 7570 AJ Oldenzaal of s.huizer@oldenzaal.nl). Tijdens de plechtigheid kunt u dan op afroep uw krans of bloemen leggen.

Vlagprotocol

In de vooravond van 4 mei hangen in Nederland de vlaggen halfstok als blijk van eerbied en respect voor de doden. De periode waarin de vlag halfstok hangt duurt van 18.00 uur tot zonsondergang. De vlag die gebruikt wordt is de Nederlandse driekleur zonder wimpel. Hierbij willen we u dan ook oproepen om in heel Oldenzaal, maar in het bijzonder langs de route, het vlaggen niet te vergeten.